Rádio na satelitech

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PCman

#16 Příspěvek od PCman »

Tak jsem dnes udělal kabel na propojeni NB-SAT 9pin nekřížený dlouhý 1 metr ale někde je problém.Postupuju podle pokynů spustím DSXEdit dám připojit potom zapnu SAT do zásuvky ve zdroji lupne a nic se neděje.Zkoušel jsem i DSXMultiloader ale ten mi napíše že nekomunikuje ze SAT.Kabel jsem dvakrát kontroloval a měřil a vše je OK.Na NB mám jen jeden COM ten jsem nastavil na nižší rychlost ale pořád to stejné.Může mi někdo poradit kde hledat chybu?
Straw

#17 Příspěvek od Straw »

Zdravím.
Kabel musí být křížený!!! Stačí zpravidka třížilový, překřížit TXD a RXD a propojit GND. To znamená 2-3, 3-2 a 5-5 (samozřejmě na CAN9).
Straw
PCman

#18 Příspěvek od PCman »

No nevím ale už jsem toho dost vyčetl ale křížený musel být na starších typech Philips nějak 3.... a na 6.... už by měl být nekřížený.Co jsem se dočetl tak problém dělají XP přes které jsem to zkoušel nebo potom odpálené šváby hned u konektoru.zítra to zkusím na NB HP 133 kde mám W 98 a pokud i tak nebudou komunikovat tak je problém v DIG SAT
RadekB

#19 Příspěvek od RadekB »

U Phil6010 od UPC je kabel nekříženy, tedy propojit 1-1, 2-2, 3-3,....
PCman

#20 Příspěvek od PCman »

Ano to mám ale dočetl jsem se že mužou být vadné dva šváby MAX 232 které jsou hned za com konektorem asi proto mi sat. nekomunikuje z NB.Zkoušel jsem to i na WIN 98 protože jsem se dočet že XP dělají problémy ale vyšlo to na stejno pořád nic.Vyměním ty šváby a uvidím.
PCman

#21 Příspěvek od PCman »

Tak jsem vyměnil i ty dva MAXy ale je to pořád stejné nic se neděje a po nějaké době se rosvítí ledka stanby a na displeji na sokčí IniE potom už jen blikají hodiny.Nevíte v čem může být problém že se s ním přes notebok nemůžu domluvit?
miroja

#22 Příspěvek od miroja »

Na NB mas COM port fyzicky,alebo pouzivas nejaku emulaciu COM portu (USB; PCMCIA)?
PCman

#23 Příspěvek od PCman »

Je tam klasický COM je to starší NB IBM TP 390
miroja

#24 Příspěvek od miroja »

Nemas moznost prijmac a kabel vyskusat v inom PC?
Skus k NB pripojit na COM port staru seriovu mys, ci Ti bude fungovat pod win.
Ide o to, zistit ci je problem v PC alebo v kombinacii kabel+prijmac.
PCman

#25 Příspěvek od PCman »

Zkusím ty kabely(už mám dva) s myší, ale už jsem to zkoušel i na jiném NB kde byli 98 a bylo to stejné.Uvažuju jestli náhodou není ten přijímač od UPC ještě nějak jinak upraven nebo schválně poškozen.Není nějaká možnost přehrát ten firmware přes síťový kabel je tam totiž taky zásuvka.
RadekB

#26 Příspěvek od RadekB »

PCman píše:Zkusím ty kabely(už mám dva) s myší, ale už jsem to zkoušel i na jiném NB kde byli 98 a bylo to stejné.Uvažuju jestli náhodou není ten přijímač od UPC ještě nějak jinak upraven nebo schválně poškozen.Není nějaká možnost přehrát ten firmware přes síťový kabel je tam totiž taky zásuvka.

Ne, neni. Je to telefonni konektor od modemu.
Problem bych hledal ve Win. Zkus na COM pripojit starsi seriovy modem, to by nemel byt problem nekde pujcit.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “