Plazma Panasonic: modre fleky pri svetlych scenach
Moderátor: Moderátoři
Plazma Panasonic: modre fleky pri svetlych scenach
Je to nejaka znama zavada? Pripadne je opravitelna? Jde mi o to, jestli jim v souvislosti s prechodem na DVB-T2 nemam rovnou koupit novou TV... :-/
Já bych ji nevyhazoval, plazma není LCD.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Kazdopadne ja bych ji tak jako tak nevyhodil, tento model ma dopocitavani snimku v realnem case, takze obraz vypada super plynuly. Podobne doma skladuju 31+ let starou, jeste echt japonskou CRT Toshibu 289X6M, tenkrat koupenou za krvave penize v Tuzexu. Hmm, neni v CR nebo SR nejaky sberatel, ktery by ji ocenil?
Po pravde receno nejvic casu mi zabralo tu TV otevrit (pres 30 sroubu) a najit testovaci obrazec, pri kterem by se ty fleky spolehlive objevovaly. Nakonec byly nejlepsi cerne cary na bilem pozadi pouzivane pro serizovani geometrie CRT z programu Eizo Monitor Test. Davam ho do prilohy, treba ho nekdo vyuzije.
Celkove je poznat, ze ta TV byla navrzena jeste pred tzv. krizi v roce 2008 - vsechno je masivni a soucastky jsou dimenzovane na dlouhou zivotnost, nikde zadne zuhelnatele odpory nebo DPS. Napriklad ve zdroji Vsus jsou 2x 820uF/250V a i po 10+ letech denniho provozu porad maji 1450 uF. Jejich ESR je evidentne tez porad velmi dobre, pri bile i cerne obrazovce bylo zvlneni Vsus do 40 mVrms.