Master-slave prodlužka vyhřáte místo na DPS
Moderátor: Moderátoři
Master-slave prodlužka vyhřáte místo na DPS
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Mě se asi 20x stalo v zařízení kde se přes X2 kondík brala info o stavu HDO, že když se X2 kondík napěťovejma špikama v síti samoopravitelně proprsknul, tak skrz zenerku prošla proudová pecka a ta jim něco udělala a tím se snížilo Uz asi o pětinu. Pak skrz ně teklo víc proudu a vyhřejvaly se. Tak jsem k zenerce dal paralelně varistor s napětím asi o 20% vyšším kterej by měl zenerku ochránit. Pak už se to nikdy nevrátilo.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
http://mcu.cz/news.php?extend.2300.7
robo píše:Zaměnil jsem 1u za 680N.
Otázka je, co a jakej svinčík je ve Vaší lokalitě v rozvodný síti a jak dlouho to bude trvat, než se těch 680N proprská do stavu, že nedá dostatek proudu pro napájení tý slave elektroniky. S tím 1M jsi měl větší "časovou" rezervu.
Měl jsem jednu lokalitu, kde se 100N/250V X2 (Elektronický součástky Ostrava) během roku proprskaly na 18N.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- geograf
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
lidl_master-slave.gif- (18.44 KiB) Staženo 205 x
- weed_smoker
ZdenekHQ píše:Tam je bleskojistka proti PE?
Asi už víc nechtěl zatěžovat "pracovní" vodič. Pokud je instalace OK, tak by to mohlo i přežít a navíc to vyrazí v nových instalacích prouďák
Navíc jsou tam ty varistory. Ale zaráží mě jakákoliv absence zenerky (v tom schematu) na tom filtračním elytu, asi spoléhají na snižování kapacity té X2