Set-top-box kompatibilni s Panasonic Viera Link (CEC)?
Moderátor: Moderátoři
Set-top-box kompatibilni s Panasonic Viera Link (CEC)?
Samsung šel settopboxem vypnout, ale už nenaběhnul a LG pro jistotu nekomunikovalo vůbec.
Na internetu někdo psal, myslím parabola.cz, že u tohoto STB rozjel CEC na Panasonicu, ale model uvedený nebyl.
Vysledok: niektore televizory nepodporuju zapinanie cez HDMI-CEC, niektore zase vypinanie. Na niektorych sa daju tieto funkcie povolit/zakazat v menu (takze moze byt zapinanie zakazane ale inak HDMI-CEC aktivne).
-Po zapojeni STB do napajeni trva cca 30 sekund, nez nabehne jeho firmware. Toto je bohuzel (?) pro moje rodice relevantni, protoze maji zlozvyk (?) veskerou A/V techniku na noc vytahovat ze zasuvky.
-Po zmacnuti tlacitka Power na ovladaci se STB z rezimu spanku probouzi dost dlouho, asi 7 sekund.
-Kdyz STB skrze CEC probudi TV, tak je TV prepnuta do modu analogoveho tuneru a hlasi "no signal". Trva asi dalsi 4 sekundy, nez se automaticky prepne na HDMI. Toto jde vyresit zapnutim hoteloveho modu v TV a v nem vynutit dany HDMI vstup.
-Pokud na TV zapnete sitovy vypinac az po probuzeni STB, tak se TV pres CEC neprobudi. Je nutne STB uspat a zase probudit, coz dohromady trva cca 15 sekund.
-Ovladac k STB ma strasne dlouhy autorepeat, treba pri zvysovani hlasitosti je nutne tlacitko drzet skoro 3 sekundy, aby se zacala postupne zvysovat sama. Bohuzel jsem nenasel jak to zmenit. Nema ten STB nejake servisni menu?
Bohužel, na Panasonicu nic z toho kromě vypnutí nechodí. Prostě to v rámci snížení cen a "podpory" konkurence v Panasonicu osekali na minimum. Zajímalo by mě, co by to umělo ve spolupráci s jiným Panasonicem.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale je tu jeden dulezity detail: v menu meho STB i TV jde kazdou CEC funkci nezavisle zapnout ci vypnout. Zkontroluj, jestli mas pozadovane funkce vsude zapnute.
Takze jeden televizor nejde zapnut, druhy nejde vypnut.
Panasonic zase potrebuje nejaky cas medzi prikazmi, inak sa stratia. Ja som dal 10 sekund medzi zapnutim a prepnutim vstupu. TechniSat dal asi tie 4 sekundy.
eleferner píše:On problem klidne muze byt v tom Sony rekorderu, ne v TV.
Nepřijde mi, že pokud Sony (Bravia) se Samsungem (Anynet+) vše chodilo a Sony s Panasomicem (Viera) né, že je provlém v Sony. Ale je možný, že i když Sony pošle na linku začátek komunikace a Panasonic na ní neodpoví či odpoví jinak, tak se v komunikaci nepokračuje.
Asi by se to dalo vyzkoumat, existuje převodník USB na HDMI CEC od PulseEight. Ale vypadá to, že umí jen zapnutí a vypnutí zařízení pověšených na HDMI.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!