Napájecí konektory 12V DC
Moderátor: Moderátoři
Napájecí konektory 12V DC
Ty kratší mají v dutince plusovou vidličku do hloubky 9 mmm, ty delší mají jen hladkou průchozí trubku 2,5 mm. Výsledek je, že některá kombinace nejde do sebe a nebo zase vakluje. I protějšky v zařízeních jsou různý, u něčeho je střední kolík proříznutý a tím pruží, některý mají jen holej kolík.
Je to vůbec "stejnej" konektor?
Typoval bych, že zástrčka s vidličkou by měla jít na holej kolík a zástrčka s trubkou by měla jít na rozříznutej kolík aby byl dobrej dotyk plus pólu. Ale třeba to je vše jinak. Jde mi prostě o spolehlivý spojení konektoru, kde teče 0,5 -0,8 A.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://en.wikipedia.org/wiki/Coaxial_power_connector
Já ale řeším jen jeden konkrétní typ, venek 5,5 vnitřek 2,5 mm, (kalibrováno šuplérou a vrtákem 2,5 mm) kterej se liší pouze vidličkou nebo trubkou na průměru díry 2,5 mm a dýlkou velkýho průměru. S vidličkou je kratší.
Takže závěr, je to stejný, jen vidlička je na větší proud?
to rnbw: O rozdílu 5,5/2,5 a 5,5/2,1 vím, ty větší se obvykle dávají na 12V a ty menší na 4-6V. Mám tu pár adaptérů, u kterých to tak je.
to mi-ro: Na AC napájení bývaly jiný 6,2/3,1 mm. Tedy na 56K modemu a tlf. záznamníku, co tu mám to tak je.
Pri malych zariadeniach sa na to ale casto serie a je tam obycajny len s jednym vonkajsim kontaktom. Ten tlaci valec smerom hore (a tym pritlaca stredovy kolik na vnutorny kontakt).
Zial, s tym 2,1/2,5mm je hrozny bordel a nie je to pravidlo, videl som aj 5V s 2,5mm a dokonca aj AC. Ked to dostane do ruk blb, tak vysledkom je smrad...
Překvapilo mě, kolik ty 12V zařízení žerou.
IP Hikvisionka kolísá za tmy kolem 0,25A, router Comtrend 0,65A, Cisco 0,2A, telefon přepínač 0,9A. Koukám, že Solight pulzák adaptér, co umí 12V/2,5A bude mít co dělat. A to jsem si naivně myslel, že kamery utáhne s tím co jsem vypsal dokonce dvě a 2,5A bude bohatě stačit. Uvidím, jak bude topit, na dvě samostatný kamery je zatím jak led.