Elektrocentrála - rodinný dům
Moderátor: Moderátoři
Elektrocentrála - rodinný dům
Samicu 32A(63A) pripojiť k elektromerovému miestu, samca s gumeným káblom do domového (bytového) rozvádzača.
Normálne sa prepoja. pri výpadku siete sa ten kábel so samcom odpojí od siete a pripojí sa k elektrocentrále cez prípadnú redukciu (na centrále bude asi menší konektor).
Ešte to chce vyriešiť "DvojTarif", ak je použitý.
Možno by to šlo druhým káblom (jeden modrý vodič) so zásuvkami, len s opačne zapojenými zásuvka/záztrčka (samec/samica) ako ten hlavný kábel.
procesor píše:Rozdelil (strihol) by som prívod od elektromerového miesta okrem PE(PEN).
Samicu 32A(63A) pripojiť k elektromerovému miestu, samca s gumeným káblom do domového (bytového) rozvádzača.
Normálne sa prepoja. pri výpadku siete sa ten kábel so samcom odpojí od siete a pripojí sa k elektrocentrále cez prípadnú redukciu (na centrále bude asi menší konektor).
Ešte to chce vyriešiť "DvojTarif", ak je použitý.
Možno by to člo druhým káblom (jeden modrý vodič) so zásuvkami, len s opačne zapojenými zásuvka/záztrčka (samec/samica) ako ten hlavný kábel.
Chápu... Ale to u mě nepůjde takto vyřešit. Zaprvé bych nechtěl mít dům na zástrčku
sonyr píše:
Chápu... Ale to u mě nepůjde takto vyřešit. Zaprvé bych nechtěl mít dům na zástrčkua za druhé mam dům připojen 4x16tkou to by bylo opravdu bastlení. Navíc mi to nevyřeší vodič N z centrály...
To isté môžeš spraviť aj s manuálnym prepínačom (musí mať prúdové zaťaženie minimálne ako máš hodnotu na hlavnom vypínači pri elektromere.
S NULAKom ....nerozuniem čo tým myslíš.
Závisí to od toho, kde máš miesto rozdelenie TNC na TNS.
Chcelo by vidieť projekt ako to máš zapojené. Inak ťaháme chlpy s deky.
Celé by to vyřešil jeden přepínač VS32, číslo zapojení můžu zjistit.
Musí to ale dělat někdo, kdo se pod to taky podepíše.
procesor píše:sonyr píše:
Chápu... Ale to u mě nepůjde takto vyřešit. Zaprvé bych nechtěl mít dům na zástrčkua za druhé mam dům připojen 4x16tkou to by bylo opravdu bastlení. Navíc mi to nevyřeší vodič N z centrály...
To isté môžeš spraviť aj s manuálnym prepínačom (musí mať prúdové zaťaženie minimálne ako máš hodnotu na hlavnom vypínači pri elektromere.
S NULAKom ....nerozuniem čo tým myslíš.
Závisí to od toho, kde máš miesto rozdelenie TNC na TNS.
Chcelo by vidieť projekt ako to máš zapojené. Inak ťaháme chlpy s deky.
Pokusím se popsat.
Všechny tři rozvaděče jsou propojeny 4x16. V každém rozvaděči je chranič. Přívod od elektrocentrály mam přiveden k prvnímu rozvděči kde mam hlavní vypínač. Na tento vypínač je i zapojen 3x2,5 a PE k ostatním PE. Problém je kam zapojit N od centrály? Centrála totiž proudový chránič již obsahuje.... Popsal jsem to srozumitelně?