Ztráta hesla u IP kamery Hikvision

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Ztráta hesla u IP kamery Hikvision

#1 Příspěvek od Celeron »

Kámoš mi přinesl Hikvisiona že se na něj nemůže připojit, protože se nedá přihlásit v IE11, nereaguje na původní přihlašovací jméno a heslo. Nad objektivem bliká modrá ledka a na mobil foťáku je vidět, že se za tmy rozsvítí IR přisvícení, takže kamera asi žije.
Přinesl si napsaný uživatelský jméno a heslo a IP adresu. Po zadání IPv4 do prohlížeče naběhl dotaz na uživatele a heslo a na ty zapsaný opravdu nereagoval. Na zapomenutý heslo vyběhla hláška že nebyla nastavena bezpečnostní otázka. Nevím, co se stalo, zda to někdo rozšťoural z PC nebo na síti, nebo že se kamera rozsypala. Takže tudy cesta nevede.
Dá se nějak zresetovat uživatelský jméno a heslo? Vevnitř je tlačítko, asi reset ale netuším, jaký je defaultní nastavení a zda se na kameře něco zcela nerozjebe. Když jsem si podobnej model Hikvisiona kupoval já, prodávající ajťák právě něco kolem resetu zmiňoval, že to snad musí k výrobci či aspoň autorizovanýho servisu. To bych nerad.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

Asi jsi hledal. Ten reset bych zkusil, tím se nic nezkazí, resp. se to neposere víc, než to už je.
The network camera is set with the factory default IP address of “192.0.0.64”, the port of “8000”, the super user name of “admin” and the password of “12345”.

Zdroj: https://www.hikvision.com/UploadFile/im ... v3.0.0.pdf
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Adresu vím, to bych se nedostal na zadání přihlašovacích údajů. Bohužel asi jsou pozměněný přihlašovací údaje. Tu kameru má natovanou na veřejný IPv4 a možná se mu v ní někdo zvenčí porejpal, uživatele měl admin a heslo bylo dost slabý jen 5 čísel v profláklý řadě, tak se člověk nemůže moc divit. Z toho resetu mám bobky, proč by mě jinak před ním ajťák varoval. Zítra mu radši zavolám, co se může při tom resetu zmrvit.
Díky
Jirka

masar

#4 Příspěvek od masar »

Asi měl pravdu.
:wink:
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Pekna sracka. Ale zda sa, ze to niekto crackol:
https://ipcamtalk.com/pages/hikvision-p ... eset-tool/
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

No to jsou radosti, co si rejžák vymyslí jen kvůli blbýmu resetu.

Ale já mám vyřešíno. :aplause: Myslím, že si z něj někdo zvenčí vystřelil, čistě náhodou jsem přišel na to, že z defaultního admin mu někdo udělal ADMIN. A nebo je vše jinak...

No a taky mě překvapilo, že ta jeho kamera jde prohlížet kromě IE11 taky v Maxthonu 4. Zajímavý, moje Hiky v Maxthonu nechodí. Nějakej problém s Active X, stále ho chce instalovat znova a znova a přitom dle výpisu plug-in nainstalovanej a povolenej je a filtrace Aktive X je taky povolená.

Zase jedna bejkárna z krku...
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“