Výběr tlakoměru (měření krevního tlaku)
Moderátor: Moderátoři
Manžetu musíš nasadit, tak aby tě (bez vzduchu) neškrtila, ale zároveň nebyla na volno. Musíš ji mít několik centimetrů nad vnitřním "zlomem" ruky, aby případné ohnutí paže nezkreslilo měření. Na manžetě bývá tečka, ta by měla směřovat nahoru. Při měření má člověk sedět, ruku mít v lokti ohnutou, dlaň přibližně v úrovni srdce (výškově).
Měřím si (nepravidelně) tlak od doby, co jsem před (skoro) třinácti lety skončil na JIPce. Rozdíl mezi domácím měřením a měřením ve špitále bývá minimální.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A ještě ke špatnému nasazení manžety, strojek zahlásí chybu a měření je třeba opakovat se správně nasazenou manžetou.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kde to vlastně dneska vyrábí? Na tom mým je "OMRON MATSUSAKA Japan, EU Representative, Hoofddorp The Netherlands"
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jinak tepovou frekvenci a případnou arytmii umí i ten Omron M3.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zkouškou jsem zjistil, že není schopen nafoukat rukáv.
Po rozebrání kurvítko, z motorku vede černá hadička s "Y" spojem jednak ven, jednak ke snímači tlaku. Hadička je lesklá plastová a po celé délce se krásně rozpadá. Čím to nahradit?
Zajímavé bylo, že v sobotu dopoledne spadl pokaždé do chyby (EE), než jsem přišel na to, že potřebuje tiché a otřesů prosté prostředí - v inkriminovanou dobu totiž mám pravidelně puštěné rádio přes slušné bedny, a trochu okulené, aby nerušila něčí stepující pračka (je to jedna pračka, ale nevím, čí, nejspíš opřená o panel, tak se to nese možná i z vedlejšího vchodu).
Stačilo vypnout rádio a ruku položit na polštář, a už to nekecalo.
sinclair píše: ze zubolékařských pracovišť. Jsou nesmírně pevné a trvanlivé.
Vyřešil jsem to průhlednou bužírkou z infuzní sady Chirana, vnější průměr 4 mm. Trochu honička byla udělat vyústění ve tvaru T. Jednu hadičku jsem z boku navrtal dvojkou a kolmo nalepil gelovým Loctitem druhou. Zatím to maká.
Slouží k zaznamenávání a exportu dat z tlakoměru, ukládání záznamů, vytváření grafů. Připojení přes Bluetooth.
Používáte ji někdo osobně? Podle recenzí na Google Play ji asi před 2-3 lety apgrejdovali a od té doby je to tragédie! Hlavní "vylepšení" je neustálé vnucování hodně draze placené premium verze. Kromě toho se člověk musí přihlásit, povolit polohu, email, velikost bot, apod. To by mi až tak nevadilo, stejně už jsem všude podchycen. Ale hlavní stížnosti jsou na zasekávání aplikace, ztrátu spojení, špatnou funkčnost, příšerné ovládání.
Třeba už ji mezitím vylepšili...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.omronhealthcare.omronconnect&hl=cs&gl=US