Síť 13, kanál 24k Chlum u HK.

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

Síť 13, kanál 24k Chlum u HK.

#1 Příspěvek od mi-ro »

Mám poslední dobou reference v okolí Bydžova na výpadky tohoto vysílače. Je nějaká technická změna nebo inverze? Kdo můžete posoudit?
..to bude jen ňákej odpůrek
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

hurá to byla info co mi scházela, mám od cca neděle stejný problém, je zajímavé že ze stejného vysílače DVB-t problém není ale u T2 je. Zřejmě něco ladí, protože intenzitu i kvalitu mám 100%, ale jsou tam úplné výpadky signálu po cca 2- 5 minutách
vrky

#3 Příspěvek od vrky »

Od konce léta mě to dělá Černá hora, máme STA tak nevím jestli to nedělá ona.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

V Jičíně všechny multiplexy dostupné z Černé hory už dlouho bez výpadků. Za poslední týden ani jeden (myslím tím PS11 a PS12, které u nás běží převážně, jsemť bez vycházek, i když už chodit můžu, ale aspoň mám trvale přehled o vysílačích na Černé hoře.
Tome, který multiplex vám vypadává?
Máme v STA zatím K21 (RS7 z rozhledny), K26 (PS11), K28 (PS12), K38 (MUX2), K40 (MUX1), K60 (MUX3), všechny na jedinou anténu. Napočítám K25 (MUX4), ale ten jede z Černé Studnice a podle počasí kolísá úroveň na anténě až o 9 dB, ale to není nic, co by tunery nezvládly, a pak - počítám s přetočením antény právě na Chlum, až vypnou K45 z Andrláku. Přeladěné vložky už čekají v krabici.
monterjirka

#5 Příspěvek od monterjirka »

Že by byl 24. kanál nějaký začarovaný?
Tady na něm jede přechodový mux a je to občas také samý výpadek.
Ale občas se ty výpadky posunou na jiný mux na 25. kanálu, výjimečně na další přechodový na 26. kanálu.
Takže je otázkou co se to děje
vrky

#6 Příspěvek od vrky »

Hille padal MUX 2 a 3. Myslím si že to asi bude dělat STA. Když najíždělo DVB-T2 tak nám to šlo jen týden. Pak to najednou kleklo. Oficiální zpráva byla že při aktualizaci SW technikem se to celé sesypalo.
decmen

#7 Příspěvek od decmen »

to mi-ro: můžu potvrdit, že od neděle ca. odpoledne mi lidi volali, že jsou na K24 z Chlumu u HK bez signálu, resp. časté výpadky. Byl jsem změřit u jednoho, co jsem dělal minulý měsíc , skutečně měřák měl problémy s identifikací T2, i když MER=32dB, preber ca. 10-3,postber<10-8, odrazy kolem -20dB a slabší.....a tureckej tuner v nějakým Hitachi "v akci za 10 kKč" z toho byl "paf".
Včera jsem se čistil na dnešní koloskopii,tak jsem na to neměl náladu.....no dopadlo to bez nějakých špatných nálezů, tak jsem klidnější a snad zítra na tu K24 kouknu. Nebo už to je v pořádku?
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“