Zdroj LM723
Moderátor: Moderátoři
- onlyvikastar
edit:
Zřejmě také opačný pinout z Eaglu.
Ale za to nemůže gateswap. Za to může špatné nastavení výstupu (Cam procesoru), funkce Mirror. Tranzistory lze na špatné desce otočit snadno, IO už ne.
Předělej to a zkus nepoužít Autorouter. Bude to mnohem přehlednější.
Celej život používáš vykopávky - baterie, generátory a elektromotory vynalezený před víc jak stoletím, spalovací motory dtto, čteš knížky vytištěný knihtiskem, metodou starou půl tisíce let. Proč by někdo nemohl s výhodama použít komplikovanější víceparametricky nastavitelnej kombinovanej stabec, jakým LM723 je? Ergo kladivo, proč někomu vnucuješ trojsvorkovej stábl, u kterýho nastavit proudový omezení pro menší než plnou ktalogovou hodnotu znamená udělat to zvenku - anebo to taky vůbec nemusí jít?termit256 píše:Proc pouzivas tenhle priserny, 50let stary obvod. Cely ten orloj vyhod, dej tam nejaky 3pinovy stabilizator a mas to hotove za 5minut. By mi snad ruce upadly, kdybych jen pomyslel ze tuhle vykopavku pouziju v nejake konstrukci.
A kutilmile - nelituju tě
- weed_smoker
masar píše:Tranzistory lze na špatné desce otočit snadno, IO už ne.
Když se mi povedlo udělat desku zrcadlově, tak jsem všem švábům otočil nohy nahoru a byly v desce označením dolů, no
A kutilmile - nelituju tě
- weed_smoker
Dnes sa dosť čudujem, ako prekomplikované zapojenie dokáže mať bežný stabák. V dielni som roky používal roky reg. zdroj 20A, kde bol trafák 15V, mostík, LM317 a dve KD503 paralelne na výstupe. Skratovú poistku som vymyslel tyristorovú, Ty skratoval bázy KD-čiek pri cca 30A výstupného prúdu. Medzi LM-kom a bázami KD bol ešte ochranný odpor, ktorý obmedzoval max. prúd cez LM-ko. Po vypnutí stábla nadprúdom sa tento resetoval skratovacím tlačítkom tyristora. Tento zdroj funguje dodnes. Bežne utiahol CB aj s pripojeným 100W kúrením.
- onlyvikastar