Unašeč do robota Gratus
Moderátor: Moderátoři
Unašeč do robota Gratus
Ucinne slepit asi stezi, je to litina nejaka a navic extremne namahana. Strkaj se do toho ruzne mlynky a co ja vim. Kraplo by to pri prvnim pokusu o zapnuti.
-
petrfilipi
PF
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Tak jsem to poměřil. Vlastní unašeč má délku 24 mm, vnější průměr 28,8 mm. Díra, do které ten unašeč "leze", tak má průměr 32 mm, takže kroužek o průměru 28,8/31 mm a délka 24 mm. Vůbec mě nenapadá, z čeho to vzít. Jedině to udělat na soustruhu a z obyčejného železa. Rezavět to nemá jak, vždycky stačí trochu vazelíny a na 1 mm stěnu by mosaz byla slabá. Takže pokud se nesežene originál unášeč, tak se to musí nějak slepit s tím kroužkem nahoře.
Když nepočítám ty vnitřní zuby, tak stěna je 2 mm a kontakt s protikusem je tak 17 mm, ale z toho nájezd je asi 4-5 mm, takže asi těch 12 mm. Vzadu v unašeči by mohl být klidně 5 mm široký zápich, takže by se to dalo normálně vyrábět na soustruhu a obrážečce.
Je mi záhadou, jak se jí to podařilo, že ten unašeč praskl na dvě půlky, protože ten originál působí dost silně, asi to dala nějak křivě. Taky jsem zkoušel u ní ten M4 šroubek povolit a ten tam snad někdo zavařil, to bude na odvrtání, ale až bude náhrada.