W7/32 divný chování po startu
Moderátor: Moderátoři
W7/32 divný chování po startu
Na PC je jen jeden operační systém W7/32 Home. I když to před výpadkem nebylo nastaveno, v Boot je dotaz, který operační systém natáhnout i když je vypsán jen jeden, W7. A na tom dotazu to stojí do nekonečna, musí se odklepnout Enter, pak se systém natáhne.
Koukal jsem do Ovládací panely/Systém/Upřesnit nastavení systému/Spuštění a zotavení. Výchozí systém tam je pouze Windows 7, doba zobrazení nabídky systémů není zaškrtnutá. Když jsem ji zaškrtnul a nastavil 0 sekund, chová se to stále stejně.
Vzpomínám, že u XP bylo možno výběr systému měnit v Boot.ini ale u W7 jsem ho nenašel. Kdysi se tu řešilo jak na výběr ze dvou systémů, ale nejak to nemůžu nalézt. Na druhým PC mám výběr mezi W7/32 a W7/64 a tam to chodí bez problému.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://docs.microsoft.com/en-us/window ... ne-options
Nemyslím si, že by příkazy Bootrec /fixboot nebo /fixmbr pomohly, ty jen znovu zapíšou zavaděč na své místo. Ten tam ale zjevně je, jinak by to nebootovalo vůbec. To spíš /rebuildbcd
https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... tup-issues
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
xsc píše:lepší je si to DVD s SP1 sehnat
Netřea shánět, jde to udělat samo domo. Stačí to instalační DVD a soubor instalátoru SP1. Je s tím ale poměrně babrání, musí se to nakopírovat na disk, pak s nějakým parametrem a cestou spustit ten SP a pak zas vypálit to aktualizované.
Zvažuju, jestli na tom PC neudělat "hlubokou orbu" a nainstalovat znova W7 dokud ještě mají podporu. Systém, co v tý mašině je instalovanej před cca 6 lety a nejspíš bude značně zasviněnej kdečím. Jenže když si uvědomím, co vše budu muset znova nainstalovat tak je mi šoufl, je to práce na celý svátky a kdoví jestli najdu na všecko instalačky, či zda je to ještě někde na netu je.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Disk H bude nejspíš nějaká pidipartition, kterou si Win7 pro boot vytvoří při instalaci. Obvykle nebootují přímo z C: (i když to umí), ale bootmanager si hodí na samostatný oddíl. Po instalaci mu jen odeberou písmenko, ale v diskadminu bude vidět.Celeron píše:Zkusil jsem. V Obecném bylo zatržíno Výběrové spouštění a zatržený bylo Načíst systémové služby a Načíst položky po spuštění. Když jsem Výběrové přepnul na Normální spouštění, tak se to při dalším startu zcela kouslo. Musel jsem z CD načíst W7 a opravit systém. V podrobnostech bylo napsáno že se opravila boot sekvence a že se vytvoříl nový spouštěcí oddíl na disku H: Nechápu, disk H podle správy disků neexistuje. Dál se to ptá na kterej systém spustit i když je tam stále jen jeden a navíc je to šíleně pomalý. Systém je na SSD ale jiná mašina s HDD natahuje systém podstatně rychlejc.
Po kontrole smart hlášení bych to zkusil přes bootrec/fixmbr pak /fixboot a pak rebuild bcd. Pokud to nepomůže, tak na to jít hlubokou orbou. Není to třeba stihnout do ledna, XP jdou nainstalovat, aktivovat a stáhnout updaty i teď a od konce podpory to navíc běží o dost rychleji...