Svářečka 230V s jištěním 25A do běžné zásuvky asi ne.....
Moderátor: Moderátoři
Svářečka 230V s jištěním 25A do běžné zásuvky asi ne.....
netušíte někdo, jak zapojit svářečku, která má běžnou zásuvkovou vidlici na 230VAC, ale v návodu vyžaduje jištění 25A.
Běžný typ zásuvek pro obytné prostory je pro proudové zatížení 16A.
Z rozvaděče si klidně vytáhnu kabel jištěný 25A jističem, ale kde seženu zásuvku, která zvládá 25A ???
lesana87 píše:https://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2008020701
Díky, super článek.
V návodu u mé svářečky o výměně kabelu není ani slovo.
Po svátcích budu kontaktovat prodejce, ať se k tomu nějak postaví....a zároveň napíšu tuto informaci (upozornění) k hodnocení produktu pro ostatní.
Jěště jednou díky.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Hořící dvaapůlka ve zdi při 20A je trošku odvážné tvrzení, ale hořící zásuvka či krabice ve zdi pod šroubkama je bohužel už daleko reálnější.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jinak ta svářečka to vyžaduje jen pro maximální proud což se v podstatě nepoužívá a krátkodobě i 16A jistič přenese více - otázka je jak se potom k tomu staví výrobce zásuvek. 16A jako špička? Nebo jištěno 16A jističem a tedy špička krátkou dobu jinde?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
S rutilkou to kupodivu funguje, s "línou" stejnosměrnou elektrodou to nesvařuje kromě maxima, kdy to shoří. Dvakrát vyzkoušeno.
Ale možná je to rukama.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Dnes, kdy kabel deklarovanej průřez 1,5 mm2 je ve skutečnosti jen 1,3 až 1,4mm2 bych si to už nelajz, hlavně když norma určuje na podobný použití průřez 2,5 mm2.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Osobně nemám problém si ji osadit jiným kabelem a vidlicí, ale potom je otázkou, zda je tento výrobek takto vpořádku a v souladu s naší legislativou.
PS: se svářečkou se teprve seznamuji, nevyzkoušel jsem ještě vše co umožňuje, ale za ty peníze jsem zatím nadmíru spokojen, takže pokud neodejde do křemíkového nebe hned po záruce bude to super.
Pamatuju, že takhle byla dělaná za bolševika trafosvářečka, buď jela na 220 zasuvku, nebo na 380. Byla to červenohnědá bedna asi 20 x 40 x 50 cm, na předním panelu dva sporákový přepínače a pod tím vývody pro kabely.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!