Technics SL-1500C
Moderátor: Moderátoři
- elektrosvit
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:Autora bych pověsil za jeho vlastní střeva na kolo z vostnatýho drátu. Obzvlášť za to, jak se pokouší tvrdit, že ve srovnání s gramodeskou z bazaru má "hi-res digitální mástr" mnohem víc prokreslenější vejšky - když většina digitálních formátů je razantně ušmiknutá na 20kHz nebo jen těsně nad tímhle kmitočtem, zatímco analogový gramodesky se běžně řezaly až do 25-30kHz a limitní kmitočty jsou ještě vejš
No a jestli slyšíš nad takových 12-14 kHz tak jdi bouchnout šampus...
Jinak souhlas, článek je o houně.
EKKAR píše:Jo, ve svejch překročenejch 50 letech slyším kmitočty ještě těsně pod hranicí 16kHz - změřeno foniatrem.
u kterého foniatra to bylo ?
tam kde jsem byl já měřil foniatr jen do 8kHz !
a strašně se divil, že jsem mu ukázal vytisknutý graf až do cca 13kHz, který jsem si dělal sám na domácím PC . . .
je mi 55 a slyším do cca 12,5 kHz . . .
Jméno ti nepovím, ale bylo to na Galénu v Údolí Opic ...ok1hga píše:EKKAR píše:Jo, ve svejch překročenejch 50 letech slyším kmitočty ještě těsně pod hranicí 16kHz - změřeno foniatrem.
...
Jak tu správně kdosi výše podotkl, článek je o ničem.
Ale jso Vánoce, tak se nad ním můžeme jen usmát...
Tak on asi má Hi-Fi ušaře, ten měří do 48kHz sluchátkama a do 4MHz ultrazvukovou hlavicí.ok1hga píše:EKKAR píše:Jo, ve svejch překročenejch 50 letech slyším kmitočty ještě těsně pod hranicí 16kHz - změřeno foniatrem.
tam kde jsem byl já měřil foniatr jen do 8kHz !
Na levý (po úraze) slyším do 14kHz, na pravý trochu nad 16kHz, ale je zajímavý, že levým rozliším muziku pod vzorkovačkou 44.1kHz (22.05kHz) a 48kHz (24kHz). I se svým tinnitem.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill