Majkl143 píše:ano hlavne som hladal TVP 555...ale pozeral som to aj podla toho sasi a su tam nejake riesenia problemov. ked pridem z roboty domov tak si ich pozriem podrobnejsie...
ten subor od Mysteri-ho som pozeral a skusal som stiahnut ten part ale vypisalo mi, ze subor neexistuje, resp. ze sa uz nenachadza na ulozisku...ale to nevadi pozriem to inde...
Ta moja doska mi nesedela so schemou, resp. ciselne oznacenie suciastok, ale kde je tranzistor RKS nebol problem zistit. a myslim ze som nasiel aj budiaci kondenzator C613 (10uF/50V) a tranzistor C5388, ale myslim, ze je to nahrada za BU808, ktore je na scheme pre sasi 11AK30.
...
no a budiaci elektrolyt sa "opieral" o odpor vedla neho a mal prepalenu vonkajsiu izolaciu. v duchu som uz oslavoval, ale ked som ho vyletoval a pozrel sa nan tak bola zhorena len izolacia, plechovej casti nic nebolo.
ale aj tak som ho vymenil za origos novy a dufal som, ze to bolo v tom.
pravdaze nebolo, telka robi to iste... len cvakanie a slabucke pipanie...
...
a mas pravdu, nechcem aby si mi napisal, ze vymen to a to...chcem sa pri tom trosku zapotit...myslim ze sa mi to podari.![]()
Ano, dnes najdeš doku spíše podle označení šáska, než podle modelu tvp - stejné šasi je totiž použito u mnoha "výrobců" (před lety mně to taky udivovalo - dnes je to realita).
Pozri trebars tuna (ale pozor! - bez registrace můžeš stáhnout jen 2 soubory za den!), ale i kdekoliv na NETu - zatím se ale ani mně nedaří najít konkr. šasi VESTEL (ten turecký výrobce!) 11AK30S-2. Ale ono bude určitě téměř shodné, s některým stávajícím
Ano, ty dva trandy jsou ekvivalentní (určitě jsi už zjistil, že se jedná o darlingtony) - a pozor, v budiči bývají někdy klasické BC639, jindy zase darl. X112 (i když tomu sch. značka neodpovídá - na tohle si turci často nehrajou
"aj tak som ho vymenil za origos novy" - lépe je použít 22µF/50V a hlavně na 105°C
"len cvakanie a slabucke pipanie" - svědčí o tom, že máš "něco" ve zkratu (vypíná ochr. zdroje!) - to "něco" už tady bylo vyřčeno (vč. jeho příčiny!), nejméně 2x - no ale "zábava" pokračuje, chtěl jsi na to přijít sám, tak se zapoť, "určitě sa ti to podari" ...
Nj - 2 měsíce jsi to trápil, až jsi to "utrápil" - měl jsi přijít dříve (zavčasu), ne až to kikslo úplně
V takovém případě dávám zákazníkům takovéto přirovnání:
"Bolí tě zub? Když přijdeš zavčasu = malá plomba. Necháš to 1/2r. pobolévat = větší plomba. No a když to necháš až "na doraz" = korunka. Tak si vyber: co je nejlepší (nejlevnější) ???"