Zelená autíčka
Moderátor: Moderátoři
- Vanoce2019
Zelená autíčka
https://www.novinky.cz/auto/clanek/fran ... z9gBs1slRs
Názor? Hlavně ať se to tu zase nezvrtne v duskuzi o "EY CCCP" a podobně.
Má toto nějaké rozumné odůvodnění? Situace, kdy za starou herku budete platit daně jak mourovatí, a elektrovůz bude cenově, parametricky a i logisticky (malá dostupnost napájecích míst) nedostupný?
Nakonec, všechna auta, která mají palubní počítač a zodrazují okamžitou a průměrnou spotřebu tuto funkci prakticky mají. Jen se hodnoty neukládají předepsaným způsobem a na STK či jinde nevyčítají a pracují s nimi maximálně řidiči při poměřování "délky přirození".
To neznamená, že s tímto souhlasím. Je to neskutečná ∏čovina.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Vanoce2019
Eleman píše:Klid, netýká se to žádných starých herek. Přecti si ten článek celý: "Od 1. ledna 2020 platí tato povinnost pro nově homologovaná auta, od 1. ledna 2021 bude povinnost platit pro všechna nově registrovaná auta. To znamená, že např. nová Škoda Octavia, která již homologaci má, bude data o reálné spotřebě sbírat právě od 1. ledna 2021."
Nakonec, všechna auta, která mají palubní počítač a zodrazují okamžitou a průměrnou spotřebu tuto funkci prakticky mají. Jen se hodnoty neukládají předepsaným způsobem a na STK či jinde nevyčítají a pracují s nimi maximálně řidiči při poměřování "délky přirození".
To neznamená, že s tímto souhlasím. Je to neskutečná ∏čovina.
To ano, já to spíš myslel takle:
1) současné vozy nepůjde udržovat do nekonečna, co když, když tento rok začnou toto sledovat, třeba za 30 let bude běžné, že budeš platit daně za "krkací" auto? Budeš platit na gram přesně takovou taxu, úměrnou množství "zaprasení" ovdzuší.
2) z podobného strachu budou lidi udržovat staré rachotiny, a tím paradoxně ovzduší ještě víc zašpiní. Navíc, nic ti neručí, že nebude tato měrka (která bude odesílat data o produkci C02 na "zdanění") dodatečně přidána i do starých aut.
Nezapomeňme na zadní mlhovky.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Vanoce2019 píše: z podobného strachu budou lidi udržovat staré rachotiny, a tím paradoxně ovzduší ještě víc zašpiní.
Myslim si že nebudou.Oni je donutěj si koupit nový káry.Počkej, ty ještě vymyslej takový daně a poplatky že se z toho....a nakonec si na to nový auto radši půjčej.Konec konců je to trend si půjčovat prachy.
- weed_smoker
BTW.Na protest proti EU(kterou pokládám za nepřátelskou okupační sílu) jsem natočil anglicky komentovaný video se spalováním popraskaných CYKY a CYSY( během videa jsem přihodil do ohně i tefloňák a 2 asfaltoolováky s olejopapírem uvnitř) a speciálním e-mailem jsem to poslal lidem okolo Gréty.Měl jsem masku prasete a začínalo to "Hello,my name is Miroslav Kalousek and i wanna tell you…"
Jsem zvědavej,jestli někdo z nich odpoví a pokud teda neztratim papírek s loginem k tomu mailboxu.