Jak se stát strojvedoucím?
Moderátor: Moderátoři
- Vanoce2019
Jak se stát strojvedoucím?
- Vanoce2019
Spíš hledám výnosný a stabilní obor kde se nebudu muset obden babrat s pitomce s Číny, Taiwanu a z ČR. V současné době pracuji v servisu pro Xiaomi, a cítím se jak zřízenec v blázinci, učitelka v mateřské školce a sinolog v jednom.
S vlakem se člověk hádat nemusí, a to mi v tuto chvíli přijde jako pekelná výhoda.
Vanoce2019 píše:S vlakem se člověk hádat nemusí, a to mi v tuto chvíli přijde jako pekelná výhoda.
To je pravda, s vlakem rozhodně ne... A pokud si myslíš, že je to všechno, tak neváhej. Ale napřed se pozeptej někoho, kdo už jako fíra jezdí. Třeba na odpovědnost za přepravu lidí a nákladu, na maléry na trati a jejich řešení, věčné stížnosti nespokojenců..
- Vanoce2019
Stále přichází do provozu nová vozidla, se kterými je nutno perfektně se sžít, stále v nějakých intervalech probíhá přezkušování z hory předpisů, které je nutno znát. Dále je určítě jasné, že pracovní doba je zcela nepravidelná, nástupy na směny a jejich konce jsou kdykoliv během dne i noci. Docela často se vyskytují některé směny jako vícedenní, kdy strojvedoucí má odpočinek místo doma v některé obratné stanici. Druh vozby vlaků je možno vybrat volbou dopravce u kterého zájemce nastoupí a vyškolí se.
Nerad bych, aby to vše vyznělo příliš skepticky. Tuto práci jsem přes vše výše zmíněné dělal rád a tudíž jsem u ní vydržel od maturity až po důchod. Člověk je sobě pánem, nemusí se s nikým bavit a někomu lichotit nebo podlézat - pouze si odvede svou práci.