H-kód návleček
Moderátor: Moderátoři
H-kód návleček
Dělal jsem dokumentaci zdroje a navazoval jsem na rozvaděč AXY01
https://www.eon-distribuce.cz/sites/default/files/2018-09/EON-priloha_2-2-axy-do-630kva-sloup-skrin-a-schema.pdf
Označil jsem tedy svorky a vodiče stejně jak má distributor svorky na tom svém výkrese. A distributor mi to vrátil s tím že označení chce podle nějakého H-kódu.
Hledám, ale nic o H-kódu v elektrotechnice se mi nedaří najít.
DŘS E.ON podklady pro připojení zdrojů do 630kVA. Citace příloha č.1, bod 8:
"Popis jednotlivých návleček na příchozích a odchozích vodičích v rozváděči ochran musí být proveden strojově, čitelný, nesmytelný a uspořádán následovně: označení funkce ve smyslu jednotného značení E.ON na straně kabelu - číslo svorky vstupní svorkovnice na straně svorkovnice."
Achab píše:"Popis jednotlivých návleček na příchozích a odchozích vodičích v rozváděči ochran musí být proveden strojově, čitelný, nesmytelný a uspořádán následovně: označení funkce ve smyslu jednotného značení E.ON na straně kabelu - číslo svorky vstupní svorkovnice na straně svorkovnice."
Já tam rozvaděč ochran nemám, protože zdroj umí dynamickou podporu sítě a ochrany jsou integrovány v této automatice, viz bod 9.3. a 9.4. na staně 7.
Je tam pouze rozvaděč AXY01 kde jsem použil stejné označení svorek a vodičů jak mají na tom svém výkrese.
A tu normu na kterou se odkazují PNE 184310 jsem našel pouze v jednom eshopu a tam mi to píše že prodej normy skončil.
Už to schválení zdroje bude trvat rok, E.ON odpovídá až po třech měsících a pak že se tu nevyplatí stavět nové nedotované zdroje
"Požadavky na použité svorky, svorkovnici, kabeláž a pomocné obvody jsou v příloze číslo 1. Rozmístění jednotlivých komponent ve skříni AXY je uvedeno v příloze č.2"
V případě podobných nejasností jsem se ptal montérů E-ONu, nebo na jejich obvodní služebně. Když tak aspoň doporučili, koho ve věci kontaktovat.
Takže minimálně další dva měsíce v ( ! ). Už to řeším s E.ONem rok. Mají zaplaceno na VN přípojku a toho se ještě ani nechytli. A pak že tu nedotované zdroje nikdo nechce stavět a vypadá to že s jaderným reaktorem bych to teď měl jednoduší.
V příloze posílám tu neveřejnou verzi AXY01 kdyby někdo potřeboval.
- Přílohy
-
priloha_AXY_s_H.pdf- AXY01 s H-kódy neveřejná verze
- (132.49 KiB) Staženo 212 x