🤐 - aneb polský šmejd...

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ok1in
Kontaktovat uživatele:

🤐 - aneb polský šmejd...

#1 Příspěvek od ok1in »

Co k tomu dodat? :roll:
Přílohy
polak.jpg
Bez komentáře
Bez komentáře
Automatizace - PLC, HMI, měniče, pohony...
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Podobný je tlačítkový do lamp, který se cca po roce rozpadne a jeden neví jak to vůbec drželo pohromadě, nehledě na to, že se dva kontakty spínají trojkou podložkou.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 03 led 2020, 12:29, celkem upraveno 1 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
sinclair

#3 Příspěvek od sinclair »

No, Elektropraga/ABB to fakt není. Těm by zbytky stavovské cti nedovolily něco takového vyrobit..
Už podobný tvar mám odložený, vnitřek je o trochu lepší. Schoval jsem ho proto, že je celkem malý a černý, takže pasuje do nejběžnějších flexovek.
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

hmm, a kde se vzalo podezření na "polský" ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

Podobný šunt, výrobce Turecko, sice se kontakty tváří jako mosaz, ale nevím, přidělání kabelů do svorky, bohužel jsou nějak "za roh", bez úpravy nemožné!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lukas-Peca »

A proč takový shit kupujete, když se dají sehnat kvalitní vypínače od ABB? Protože to stojí 14 Kč? Nevadí, že to pak stejně vyhodíte, nebo to kupujete jen kvůli tomu, abyste si pak mohli stěžovat?
elektrosvit

#7 Příspěvek od elektrosvit »

Občas to tak vypadá. :) Vypínače podobné "kvality" se vyskytují na našem trhu už docela dlouhou dobu. Žádná novinka.
ZVUK2000

#8 Příspěvek od ZVUK2000 »

Lukas-Peca píše:A proč takový shit kupujete,

Třeba proto že jsou součástí spotřebiče :D
konosuke

#9 Příspěvek od konosuke »

to bude vono, v rámci "šetření" přímých výrobních nákladů tam nainstalujou nejlevnější shit co dá někde velkosériově sehnat, na chvíli funguje a zákazník si pak nějak poradí
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rasto73

#10 Příspěvek od rasto73 »

Zravím všetkých čítajúcich.
Tiež som mal tú česť tento typ pred týždňom meniť , takže som výskal od " radosti ". Čoraz väčší prolém je kúpiť poriadny vypínač alebo obyčajnú obímku na žiarovku poprípade svorkovnicu typu " čokoládka " - nie Milka...Asi ostávajú už len burzy alebo zberné dvory nakoľko asi nie som sám ,keď poviem že sa dosť často predáva "elektroodpad"...
Všetkým prajem do nového roku len to najlepšie.
Michal22

#11 Příspěvek od Michal22 »

Už jsem s nimi měl taky tu pochybnou čest, čínani je dávají na jednu sortu zboží, kterou prodáváme.
Dřív jsem dával jako náhradu ty od ABB, ale nedávno jsem našel tyhle: Spínač šňůrový Eleman
Kvalita slušná, kvalitní plast, uchycení pod šroubek (i pro druhý, nespínaný vodič), navíc je ze spodní strany šroub, který to drží pohromadě.
VOC je bratru 22 Kč bez DPH, takže pohoda.
Za sebe doporučuji.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Hifista

#12 Příspěvek od Hifista »

V předsvátečním období jsem musel měnit vysloužilý vypínač ve zdi a protože vedle je i zásuvka, tak jsem musel vyměnit z designových důvodů oboje. Bohužel vzhled vybírala manželka a já jsem až doma při montáži zjistil, že jde o neskutečné polské šmejdy podle hesla - zvenku huj, uvnitř fuj.
Hejnicek

#13 Příspěvek od Hejnicek »

Dale se vyhnete velkym obloukem krabickam se zarovkami s hrdym cernym vyrobcem na krabicce viz obrazek.
Neskutecny smejd...
Přílohy
kram s.jpg
kram s.jpg
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hubert_79 »

Potvrzuji. Ty žárovky jsou hnůj. Rupla mi a když jsem ji chtěl vyšroubovat, tak mi v ruce zůstalo to skleněné a závit zůstal v objímce...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Hejnicek

#15 Příspěvek od Hejnicek »

Vyzivny jsou i ty stredovy kontaktni cucky na te zarovce a plech zavitu asi tak tloustka staniolu na cokoladovych bombonech.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“