Sušička AEG Electrolux Lavatherm 59850
Moderátor: Moderátoři
Podle mne asi nebude ale krk na to nedám. Mezi D a N by nemohlo být těch 310V DC.Tak ověř zda nemáš zkrat na vývodech C21 , C24 a C17. Vývody z těchto kondenzátorů napájí elektroniku a pokud by tam byl nadměrný odběr, tak by to také nechodilo.Jestli je tvá náhrada toho tranzistoru správná, nemohu posoudit.To bych ze sebe dělal moc chytrého. Možná poradí někdo další.Ještě zbývá prověřit funkčnost té ZD2.
Rostav píše:Když si stáhneš download toho LNK, zjistíš jeho zapojení mezi D a S. Protože LNK nepracuje, je tranzistor v nevodivém stavu a mezi D a S (N) je těch 310 V DC. Měření D proti L je nedobré protože obcházíš obvody usměrnění AC. Pokud chceš to trafo změřit. tak jej vyletuj, uvidíš zespoda na nožičky a můžeš změřit zda není některé vinutí přerušené.
Podle mne asi nebude ale krk na to nedám. Mezi D a N by nemohlo být těch 310V DC.Tak ověř zda nemáš zkrat na vývodech C21 , C24 a C17. Vývody z těchto kondenzátorů napájí elektroniku a pokud by tam byl nadměrný odběr, tak by to také nechodilo.Jestli je tvá náhrada toho tranzistoru správná, nemohu posoudit.To bych ze sebe dělal moc chytrého. Možná poradí někdo další.Ještě zbývá prověřit funkčnost té ZD2.
Obvody LNK co jsem našel, tak jsou všechny jakoby naopak, že na D se přivádí AC napětí. Součástky co jsi napsal, jsem vyměnil a nic. Dále jsem měřil zkraty pomocí multimetru a jeho "pípáku". C23 pípal, odpájel jsem cívku L3, zkrat přestal. Dále pípal zkrat na C24, přerušil jsem cestu za C24 = pokračující N (-) do zbytku obvodu, zkrat přestal. Cestu jsem obnovil, zkrat má protistranu na několika nožkách mikroprocesoru. Takže odhaduji, že je konec
Donesli mi na opravu desku EDR10621CA ze sušičky prádla a byly vadné tyto součástky: odpor 47Ohm 3W, LNK341 a TL431 (viz. foto). Odpor 3W jsem zrovna nesehnal, tak jsem ho na zkoušku nahradil 5W verzí.
POZOR: po opravě a prvním měření na stole se zdají být všechny napájecí větve mrtvé, dá se naměřit cca 12V pouze na jednom optočlenu (viz. foto).
Všechny větve naběhnou až po instalaci do sušičky a stisknutí zapínacího tlačítka na ovládacím panelu.