Bezdrátový zvonek SOLIGHT 1L56DZ

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
agres

Bezdrátový zvonek SOLIGHT 1L56DZ

#1 Příspěvek od agres »

Dobrý den, mám doma bezdrátový zvonek SOLIGHT 1L56DZ s 2 přijímači. Po určité době jeden přijímač blbne. Jakmile se zazvoní nebo stiskne tlačítko na hlasitost či změnu tónu, zvonek ze sebe vydá zvonící tón asi tak půl vteřiny, poté ve zvonku začne praskat, pokaždé v jinačím rytmusu, což do minuty přestane, když se poté zazvoní znovu, opět jen praská již bez jakéhokoliv tónu. Aby zvonek aspoň jednou na tu vteřinu zazvonil je nutné jej vypojit a zase zapojit do zásuvky.

Oprava, rozdělal jsem ho elektronika vypadá dobře (až na U1-U4 a zřejmě nějakou cívku zabalenou v černém izolantu což podle oka nemohu posoudit na měření nejsem dostatečně znalý z teorie a způsob letování jakože bych to líp zaletoval já), zapojil do zásuvky skoušel tlačítka cca 3x, furt to samé pokaždé jsem ho odpojil a zapojil. Poté se rozjel asi do půlky tónu co má hrát a pak zas to praskání, potom zas asi dvakrát jen píp a praskání, potom znovu a hned jak zapojím stisknu tl. hlasitosti a momentálně funguje, ale kdo ví na jak dlouho.
Milan_F

#2 Příspěvek od Milan_F »

Pokud je přijímač do zásuvky, typuju vadný srážecí kondenzátor. Dej fotky pajšlu.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“