Mascom MC720T2-zkušenosti
Moderátor: Moderátoři
Zkoušel jsem příjem různých vysílačů na tom Mascomu. Příjem slabých nebo lehce zarušených vysílačů (vzdálenými německými vysílači) nebo vysílačů vysílajících na stejném kanálu v rámci SFN (zejména PS11 a PS12, minimálně 4 vysílače na stejném kanálu s různou intenzitou a časovým zpožděním) ten přijímač zvládal v pohodě jak na jednoduchou venkovní tak i na vnitřní anténu (ta je stále na místě, kde je dobrý signál). Vše fungovalo jak už jsem popisoval.
Zkoušel jsem také zeslabit signál z antén a dostal jsem na 50-60% a žádné podivné chování jsem nezaznamenal. Když byl signál už slabý tak zmizel obraz i zvuk, když byl silnější tak se vše zase rozjelo.
Ale!
Když jsem tu druhou anténku měl vevnitř a hledal jsem místo se špatným signálem, tak v některých místech se to začalo choval opravdu zvláštně. Přijímač reagoval na DO se zpožděním a dioda u displeje blikala (svítí-příjem je dobrý, nesvítí-obraz ani zvuk není, bliká-podivné chování).
Když byl signál už dobrý, vše zase běželo dál během několika sekund.
Vypadá to, že ten Mascom není vhodný do míst s anténou uvnitř budovy nebo uprostřed města, kde je mnoho budov. Co to způsobuje nevím, ale domnívám se, že se nevhodně nasčítají různé odražené signály s různou intenzitou a malým časovým zpožděním a proto část kanálu (určitý rozsah frekvencí) má jinou intenzitu než jiná část a ten přijímač si s tím neporadí.
* Toto chování se projevovalo pouze u DVB-T2 a zejména pokud ta anténa byla poblíž zdi nebo na zemi.
* editováno, doplněno několik slov
Pokud se ten přijímač vypne přes DO nebo tlačítkem na předním panelu a vypne se napájení, tak po obnovení napájení se přepne do stand-by.
Ale pokud se vypne pomocí časovače (jak po nahrávání tak i po nastaveném sledování) a vypne se napájení, tak po obnovení napájení se přístroj úplně zapne a nastaví se správný čas. To samé se stane, když je přístroj v provozu a vypne se napájení.
Pokud nějaká teletextová stránka má i podstránky a text na jedné podstránce má vynechané řádky, tak při načítání se text z jedné podstránky zobrazí i na té následující (vynechané řádky se doplní textem z jiné podstránky).
Ale při přepínání pomocí šipek doleva a doprava se jednotlivé podstránky zobrazují správně.
Měl jsem naladěno něco přes 100 stanic a když jsem mezi nimi rychle přepínal několik minut tak se ten přístroj sám vypnul a zapnul a mohl jsem přepínat dál, ale už se mi to nestalo. Už ho mám asi 1.5 měsíce a při běžném přepínání asi 40 stanic se mi to ještě nestalo a to jsem ho poslední 2 týdny používal docela hodně.
Pokud máte vyzkoušenou tu větší verzi, tak by bylo asi lepší koupit tu větší verzi.
odkaz na jednu diskuzi:
https://www.parabola.cz/forum/topic-99442/
A navíc nevím kde byla chyba, jestli v settopboxu nebo že televizor zapnutí neuměl.
Na internetu bylo obecně v nějakém článku, že HDMI-CEC funguje všude trochu jinak u některých značek že funguje pouze zapnutí jinde jen vypnutí někdy obojí nebo taky nic.
U LG sem to nerozjel VUBEC. Tam je Simplink