K: silicagel
Moderátor: Moderátoři
K: silicagel
https://www.traiva-shop.cz/bezpecnostni/pri-praci/4835-silikagel
Uvažuju o tom vrazit 1-2kg do polo-obytné dodávky, co v zimě nejezdí.
Třeba někdo z vás často rozbaluje zboží, ze kterého padají malé pytlíčky silicagelu, tak by je pro mě mohl zachránit...
Případně, nevíte někdo jaké je složení kočkolitu s nápisem silicagel? Je to "čistý" silicagel, co půjde regenerovat v troubě nebo je to něčím výrazně ředěné? Pro tenhle účel nepotřebuju nějakou laboratorní čistotu.
Místo: Beroun / Praha
100Kč/kg by byla královská cena. Nejlevněji jsem našel na odkazu výše. Dvě kila tak vyjdou na 450Kč.
Předpokládám, že v zavřené dodávce, kam se neleze a nikdo není uvnitř by to mohlo vhkost snížit. A hlavně bych to dal do míst, která jsem v minulosti identifikoval jako kritická (roh s kondenzací).
Ale když to auto doma stojí, při změnách teplot se mění i relativní vlhkost. Tedy při poklesu teploty stoupá relativní vlhkost až ke 100% a tedy ke kondenzaci. Můj laický názor je, že tehdy stačí mít poblíž toho nejchladnějšího povrchu něco, co tu vlhkost sežere.
Vzpoměl jsem si na to, adsorpce/akumulace systému voda/zeolit. Vloni jsem byl na školení tepelných čerpadel, kde tvrdili, že během 10 let zeolitový tepelka vytlačí kompresorový.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!