🤐 - aneb polský šmejd...
Moderátor: Moderátoři
dneska by to každou firmu existenčně položilo do 2 let, proto pověstná všudypřítomná "kurvítka"
jejich ceny (zásluhou reálné mzdy) jsou namnoze legrační
Tento si schovávám, spíná a rozpíná zvlášť fázi a nulák, 6A/250V.
https://www.elektra-dvorak.cz/detail.php?id=1688
zajímavosti je použití v gramo korekčáku AZG983 (z Tesla Litovel) odkud pochází - předzesík jsem napevno zabudoval do soklu gramce NC420 kde bere napájení AC230V z pohonného motorku a původní šňůra zůstala (zatím) nevyužita...
Na polský lampičce se stavitelnou nohou z ocelový krkačky dnešní šmejd vydržel na přisvícení vřetene frézky cca rok asi tak 3-4 cykly za týden pak se mechanicky rozsypal i když se na něj žádný vibrace z mašiny nepřenášely.
Konosuke, to je ještě asi jeho předchůdce, nebo to není hnědej bakelit? I ta flexovka je řádně stará, mám ji někde na promítačce diáků někdy z 60-tých let. Pamatujete ji taky někdo žebrovaná bakelitová pixla, uvnitř mléčná žárovka E14 na naklápěcím bakelitovým kloubu, buď diáky v rámečku a nebo svitek na kterým byly pohádky pro děti. S nevalným úspěchem jsem ji kdysi zkusil použít jako zvětšovák pro fotky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
U všetkých kusov pri umiestnení vo vodorovnej polohe alebo pod uhlom sa relatívne po krátkej dobe prehli vlákna a dotkli skla malej banky vnútri žiarovky, čím začala tmavnúť. V dvoch prípadoch krátko po začiatku používania čiastočne zčernala tá malá baňka s vláknom, vytvorili sa tam nejaké fleky.
Čo sa týka žiaroviek Techlamp, cca do roku 2015 boli vyrábané ako TES-LAMP, výroba UA, neskôr už pod značkou Techlamp, na spodku krabičky je uvedený výrobca Helios Katowice. Životnosť závisí kus od kusu, ale aj tak je mizerná, stačí sa pozrieť na hrúbku vlákna.
PS. na (ilustrativní) fotce dárce orgánu Tesla AZG 983 dnes již zapomenut historický kus, často pajcován amatérsky
(6x KC149, regulace výstupu 100-700 mV dvěma trimry na DPS)
- Je na tenkou dvojlinku, dnes vlastně nepoužitelný.
- Rád při zapínání/vypínání prská. Což je tím, že na rozdíl od jiných vypínačů tam není nic, co by kontakt rychle seplo/odtrhlo. Záleží jen na rychlosti mačkání, jako dítě jsem tím občas rád rušil TV
ale vážně, používaly se (po revoluci) při ladění a směrování vnějších TV antén
na střeše 12p paneláku, železobetonem stropů FM vlna neprošla ale na balkoně jo,
no vypadalo profesionálně...