Nejhloupější odpověď...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
monterjirka

#16 Příspěvek od monterjirka »

Pokukoval jsem po televizi pro rodiče.

Tak jsem si v jedné prodejně vyslechl "trpělivého" prodavače.
Když se staršími manželi vybrali vhodný model, paní si vzpomněla, že mají DVD přehrávač.
Prodavač se snažil zjistit jak je připojený, a když se snažil zjistit jaký konektor mají vzadu na televizi, pán mu až agresivně několikrát zopakoval, že "...to je jedno, já tu starou televizi stejně vyhodím..."
sinclair

#17 Příspěvek od sinclair »

Já bych to viděl buď na náhodnou poruchu TV, nebo vlivem cizích napětí na anténním káblu /odpojení-připojení/ zasukovaný data v TV. Možná bude stačit na chvíli odpojit od sítě zástrčkou.

Kono, to samý jsem měl s tetou /nyní 87/, když fakticky scípla Topolná.
Teď má takové enderácké kuchyňské rádio, na kterém je AM i FM CCIR.
Tak jsem dodal na okno dvojlinkový dipólek na FM - a musel jsem sundat ovládací knoflík z tónové clony naplno. Pak se po dvou dnech ukázalo, že musí pryč i hmatník izostatu z DV, FM označit červenou samolepkou. Stěžovala si okamžitě, že "je to uřvané" :D a nemohla trefit správný knoflík.
Jak má něco víc, jak jeden ovládací prvek a svůj zvuk, tak je to pro takhle starý lidi prostě špatně. Za takové desítky roků si navyknou a je problém.
Možná jednou budeme taky takoví. Obávám se ale, že my se tolika roků ani nedožijeme.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“