Windows 7 modrá smrt
Moderátor: Moderátoři
Tyhle samostatně zveřejňované záplaty obvykle bývají dostupné jen na vyžádání, jsou dělané narychlo a po otestování jsou následně zahrnuty do nějakého obecného updatu. Takže následné stáhnutí záplaty z nabídky nevadí. Nikdy jsem takovou záplatu neinstaloval a dva soubory mám stejné, jako jsou popsány v té záplatě, třetí (1394ohci.sys) je dokonce o půl roku novější... Akorát by bylo dobré, kdyby MS v daném článku dopsal, která aktualizace ji už obsahuje.ZdenekHQ píše:Ale pokud je chyba v SW a podpora stáhne záplatu s tím, že si máš instalovat něco jinýho, je to vydírání.
Nakonec bude chybu způsobovat něco zcela jiného a "řešením" bude spíš reinstal OS než lovení záplat. To by musel být dost specifický HW a to bych zrovna u notebooku nečekal - pak by to postihlo dost lidí.
Myslel jsem si, že na ebastlírně pro tuhle "květinovou alternativu" bude větší pochopení, ale poslední dobou tady dost čtu rady "zahoď to, je to zastaralé, nepodporované, neopravuj, nebastli, kup si modul z ali..."
Asi je to holt vývoj, i bastlířství se vyvíjí pod vlivem společenského vývoje.
Teda Tesla je podporovala ještě dlouho, ale to bylo neamerické, jak tu kdosi napsal, takže to se nepočítá :p
(Ve výrobku koneckonců přece nemusí být nutně softvér, aby byl považován za "nepodporovaný" a nebezpečný. Ale to jsem tímhle příkladem zrovna nechtěl primárně říct.)