Připlácnutí W10 k starým W7/32 Home

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#16 Příspěvek od masar »

p32 píše:Já bych se nestyděl na to využít jen jeden SSD - vyjde to nastejno...
Nevyjde. Když "odejde" disk, "odejdou" oba systémy...
Jinak upřednostňuji instalaci navzájem nezávislých OS a jejich spouštění pomocí samostatného bootovacího manažera, instalovaného v EMBR disku. Lze tak volit, který OS je ve druhém "viditelný" popř. spustit přes heslo. Na třech discích tak mám 6 různých OS, používaných k různým účelům.
:wink:
Přílohy
příklad.png
příklad.png
p32

#17 Příspěvek od p32 »

masar píše:
p32 píše:Já bych se nestyděl na to využít jen jeden SSD - vyjde to nastejno...
Nevyjde. Když "odejde" disk, "odejdou" oba systémy...

Dobrá poznámka. Podle stejného pravidla, když odejde jeden SSD, odejdou i ostatní a zaráz. :lol:
Ale to už je o něčem jiném. Říká se tomu zálohování systému a dat. :wink:

Je to všechno hezké, ale kdysi jsem ze stejného důvodu do počítačů dával dva šuplíky, kde byl nový a starý HDD. Který byl přepínačem zapnut, tak fungoval jako bootovací a jestli tam měl XP a na druhém např. W7, tak si vypnul PC a zapnutím vypínačů na šuplíkách určoval, který systém mu naskočí. Pokud zapnul oba, tak mu nastartovaly W7 a z nich měl možnost brát data z XP nebo ukládat do nich. Ta minutka zdržení mu nevadila, ale měl to, co chtěl. Hlavně mu šlo taky o to, aby si HDD mohl podle potřeby brát domů.
masar

#18 Příspěvek od masar »

Nevím, proč by to mělo být pravidlo. :wink:
xsc

#19 Příspěvek od xsc »

Není na to potřeba ani speciální botmanažer, i ten Windowsí umí nabootovat skoro všechno, já z něj bootuju třeba Linux. V případě Win7 a Win10 už vůbec není důvod to řešit.
p32

#20 Příspěvek od p32 »

masar píše:Nevím, proč by to mělo být pravidlo. :wink:
Pravidlo? Když už jsme u strašení, tak snad všude. :lol:
masar

#21 Příspěvek od masar »

No jak myslíš.
:wink:
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jjilek »

Taky bych se přimlouval za dva samostatné disky. Zrovna v neděli se mi jeden začal zadírat, Win10 zahlásily upozornění. Nic na tom disku nebylo, tak jsem nedbal a při přespříštím zapnutí odešel definitivně. Jiný zůstal netknutý. Sice to nebyly SSD ...
p32

#23 Příspěvek od p32 »

To buď rád, že to nebyl SSD. Ten se špatně zadírá. :lol:
Jinak jeden nebo dva či tři disky, tak to je jen na chuti a peněžence každého uživatele. Jinak pod W10 funguje prý všechno, tak bych se nebál to tam nastrkat a neřešil bych dva OS.
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

p32 píše:Jinak pod W10 funguje prý všechno, tak bych se nebál to tam nastrkat a neřešil bych dva OS.

Ty musíš mít hodně volnýho času, nejseš čerstvě v penzi? Já teda nemám čas instalovat vše znova pod W10. Posledně když jsem to dělal, tak vyladění všeho mi trvalo skoro týden. Takže důvod na dva systémy na dvou SSD dost závažnej.
Dneska výhružná obrazovka ukončení podpory W7 od Mrkve, tak jsem ji poslal do prodloužených zad.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#25 Příspěvek od p32 »

No vidíš, já neměl žádné výhrůžky od MS. Že ty jsi ty W7 aktivně poslední dobou aktualizoval? A času je na to dost, W10 tam máš za hodinku nebo dvě, podle toho jak měříš pracovní čas. :lol:
Proč bych se nudil, já to dělám každý týden jednou dvakrát. Prostě udělej na druhý SSD kopii toho prvního např. pomocí Acronisu nebo co tam máš. Potom vyzkoušej ten druhý, že funguje jak má a když, tak to podle popisu ostatních odtud zaktualizuj na W10. Když to pod W10 nebude pracovat (ty staré programy), tak je tam smažeš a nebudeš používat, stále je máš na tom prvním SSD.
p32

#26 Příspěvek od p32 »

Celeron píše:Ty musíš mít hodně volnýho času, nejseš čerstvě v penzi?
To bylo dobrý. :lol: Zeptej se zdejších penzistů, jestli mají více času jak před tou penzí.
Odpovědět

Zpět na „Software“