Tlaková láhev

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#31 Příspěvek od Celeron »

jirkati píše:Ve dvoulitrové lahvi bude při tlaku 200 barů jen 400 l kyslíku. Navíc při přepouštění ve zdrojové lahvi klesá rychle tlak, takže 200 barů je jen zbožné přání a ještě z úplně plné tlakové lahve.

Co jsem asi psal o příspěvek výše? No asi je opakování matka moudrosti. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#32 Příspěvek od Celeron »

scorpions-cz píše: miniautogen tam je ta flaška malá, navíc jen na 100Bar a nejde plnit a stojí asi 600Kč

To je opravdu drsný. Když jsem měl smlouvu s Raisnergasem, tak kyslík 50 litrů na 200barů byl 420 bez DPH. A když jsem vrátil flašku v kalendářním měsíci, tak byl nájem 0 CZK. Kdybych toho měl na pájení víc, tak si smlouvu zase obnovím, mají i menší láhve než 50 l ale cena tam jde razantně nahoru. Tenkrát jsem to dělal tak, že jsem novou 50 - ku přepustul do 20 -ky, co mám dosud a měl jsem v obou cca 140 barů. Pak jsem zavolal kámošovi a on si z tý 50-ky přepustil do svý 50-ky a v obou bylo 70 barů. On si s tím doma pájel a já tu Raisneráckou 50-ku dojel a nebo rovnou vrátil, protože nájem byl víc než cena těch 70 barů kyslíku ve flašce.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“