Parní vypínač SL 888

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Parní vypínač SL 888

#1 Příspěvek od starecd »

Možná taky někdo řešil tento zmetek, vyskytuje se v mnoha varných konvicích a pokud není přerušená topná spirála je podle mě zbytečné konvici vyhazovat. Včera jsem měnil tento vypínač u konvice, která je1/2 roku v provozu, protože přestal vypínat za podobný, ale bez označení a zjistil jsem, že rýžák možná i myslel. Dal místo plastového čudlu(ten rozpojuje kontakty) kousek teflonu, tím pádem by se neměl při vypnutí roztavit. Objednal jsem původní typ a ještě jiný, použitelný možná s tím teflonem. Při rozdělávání se mi SL 888 úplně rozsypal(pravděpodobně kvůli plastovému recyklátu). Teď otázka, nový vypínač by se podle mě dal upravit navrstvením nějakého lepidla, ale které lepidlo snese teplotu minimálně 130°C? To nevím, nezkoušel to už někdo?
Asi před měsícem jsem byl u vybírání červeného kontejneru a nerezové konvice tam byly 4(možná se stejným vypínačem), ale bohužel mi pracovníci technických služeb nedovolili vzít(půjčit si) ani 2.
starecd

#2 Příspěvek od starecd »

Nemá někdo odzkoušený e-shop s trvanlivějšími parními spínači?
Děkuji za reakce.
starecd

#3 Příspěvek od starecd »

Poslední poznatky s parním vypínačem: eliminoval jsem pohyb rozpínacích kontaktů silikonem na 350°C, pořádně jsem přimáčknul fastony, pomohl i teflonový čudl na rozpínání kontaktů po dosažení bodu varu, bohužel všechno bylo marné, nakonec se rozpadl jeden kontakt a to pravděpodobně proto, že jiskřil po sepnutí a "vyhřál" jeden kontakt, který se rozpadl (konvice byla funkční asi 2měsíce). Takže poměrně rozsáhlé úpravy byly k ničemu, musely by se čistit spínací kontakty a to asi 1x týdně, prostě parádní šunt.
starecd

#4 Příspěvek od starecd »

Takže úplný závěr:
vypínač po úpravách vydržel 4měsíce, teď už "připaluje" kontakty, samozřejmě potom nespíná. Dělat se s tím dá asi to, že se koupí konvice a používá se do doby až klekne, pak jedině uplatnit záruku.
Celkem by mě zajímalo, kolik vydrží značkové konvice vyšší třídy.
sis2

#5 Příspěvek od sis2 »

Myslím, že ty "lepší" nevydrží o moc víc, ve sběrném dvoře je jich spousta, od obyčejných z bílého plastu až po dizajnové, skleněné či nerezové... a vždycky nějaký kontakt uhořelý, vyhřátý, zkorodovaný. Spíš drží a vydrží ty vyrobené před mnoha a mnoha lety, které v exponovaných místech ještě měly něco jako bakelit. Takovou se značkou Moulinex jsme měli asi 20 let, než z kontaktů mezi podstavcem a nádobou po několika čistěních a později i nastavováních už nezbylo skoro nic. Ale parní spínač i tepelná pojistka fungovaly stále. Dnešní potraty z recyklovaných plastů s kontakty z poniklovaného železa made in PRC se roztečou po pár rozepnutích.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Existuju aj vypinace s oznacenim TM-XD-3 ci DY-03G, pravdepodobne od inych vyrobcov ale zamenitelne. Niektory snad vydrzi aspon 2 roky.

Alebo kupit konvicu s elektronickym vypinanim.
starecd

#7 Příspěvek od starecd »

sis2: je to přesně tak, asi se jim neoplatí na "obyčejné konvice" dávat lepší.

Možná jako ND Eta, ale už se nedají sehnat.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“