Mikrosystém JVC CA-UXP30 - nehrají CD

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Milan

Mikrosystém JVC CA-UXP30 - nehrají CD

#1 Příspěvek od Milan »

Dobrý večer , žena si vzpomněla na již pár let odložený stroj . Při zkoušení jsem zjistil, že rádio i magnetofon hrají , CD však nikoliv ( zkoušeno několik
originálních koupených CD které dříve hrály) . Po vložení disku se objeví na displeji pár nul resp. po několika pokusech nápis, že tam disk není. Disk se neroztočí , vysouvací systém funguje. Stáhl jsem si schémata , ale jsem z toho jelen. Mohl by mě někdo dát nějaký "impulz" , kde hledat možnou závadu ( a dle možností, kde se to fyzicky nachází ) . Popř. , jestli by, pokud by to pomohlo, stálo za to pokusit se sehnat celou CD jednotku .
Anebo SD ? :) . Díky za tip či radu.
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Může být zaseklý pojezd se čtecí hlavou anebo zaostřovací cívky.
Může být malé napětí na laseru.
Nebo špinavá čočka.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Skusil by som ocistit optiku, vyfukat prach. Ked nepomoze, tak zistit, aka je tam optika a skusit vymenit.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

CD mechanika je nyní nejčastější závadou pro odsun zařízení na SD . Mimo záruky ti nikdo toto ani nevezme do opravy . Neb časová i dílová náročnost přesahuje cenu nových komponentů .... přičemž na drahou opravu máš jen půlroční záruku . Mám takových odloženců několik a doufám , že tam půjde vrazit něco z PC mechanik , jichž mám kopec . Vadné mohou být jak motory , tak laser nebo obé dohromady , no ještě plochý vodič od laserové desky . Čištění optiky je takovým dudánkem .
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Z PC mechanik tam nepasuje nic.
sinclair

#6 Příspěvek od sinclair »

To bychom měli moc jednoduchý, kdyby i ve starších PC mechanikách /i bez schopnosti DVD čtení/ bylo něco podobného spotřební elektronice.
Už jsem měl PC mechanik rozebraných hafo, ale nikdy z toho nepasoval ani motorek, natož tak optika.
Ze starších PC mechanik IBM jsem tahal jen LM833N, NJM4560 a NJM4556 v smd a jiné podobné, na audio skvělé švábky.
Semtam knoflíkový potenciometr, pokud teda měly ty starší sluchátkový výstup zepředu. Jinak se z toho nehodí opravdu nic.
mi-ro

#7 Příspěvek od mi-ro »

sazáno
Naposledy upravil(a) mi-ro dne 21 led 2020, 18:56, celkem upraveno 1 x.
..to bude jen ňákej odpůrek
dj_Paul

#8 Příspěvek od dj_Paul »

měla by tam být mechanika KSM213CDM, ta obsahuje KSS213C a ta se dá na ame koupit okolo 7 stovek.
sinclair

#9 Příspěvek od sinclair »

Měla by pasovat i KSM213CCM, liší se jen suportem, optika je stejná. Vytáhnout osku ze suportu, zrušit zkrat a zastrčit plocháč zvládne i zacvičená opice
Milan

#10 Příspěvek od Milan »

Děkuji kolegům za tipy a názory, po prohlídce , kdy jsem čočku a její okolí ani nezahlédl, neb je to různými plastovými díly dvířek atd. dokonale zakryto , a při zvážení ceny případné opravy nebo náhradního dílu jsem se rozhodl drahé polovici k nadcházejícím jmeninám udělat radost a koupit něco nového , ceny jsou přijatelné i pro důchodce :), hifi už není třeba, podle posledního měření u ušaře v prosinci já končím na 2000 Hz . Takže
z tohohle vydoluji trafo, které vypadá velmi slušně dle, a pár nějakých součástek, a šup s tím do sběrného dvora.
dj_Paul

#11 Příspěvek od dj_Paul »

oprava tohoto tě vyjde levněji než nákup nového šrotu.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Ked to nechces opravovat, tak to niekomu daruj alebo predaj za symbolicku cenu. Niekto si to bud opravi alebo bude pouzivat len radio ci kazetak.
sinclair

#13 Příspěvek od sinclair »

Souhlas, je to značkový výrobek a je škoda ho kuchat. Určitě byl jako JVC ve své třídě dobrý, je to původem Japonec a není to ještě ten současný rejžový hnůj, ala GoGEN a podobný sračky.
Nabídni to za odvoz tady v Nabídce, třeba někdo bydlí poblíž a bude za to rád. To speciální trafo Ti stejně bude naprd.
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Od lidí , kteří se tím živí , je info , že až např. třetí laser šel . Já jim věřím , proto žvásty dáš , odstraníš spoj a jede , beru za pohádky .
dj_Paul

#15 Příspěvek od dj_Paul »

Mě to teda neživí, ale už mi prošlo rukama tak na stovku optik, a vadná byla jedna. Ta byla z ebay.... Jinak vše nakoupeno v ame
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“