Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 4
Moderátor: Moderátoři
Mám ale odzkoušeno, že třeba za dva lahváče se s nima dá domluvit..
- serviceman
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Navíc máme plastové popelnice a do těch není moudré sypat horký popel.
Celeron píše:A s odpadama přitvrzuje. Včerá vyváželi u nás polelnice. Koukám, jak se popelář šťourá klackem v popelnici, pak vytáhl ze svý tašky nějakou skleničku a nabral do ní trochu popela. Jsem v klidu, byl to dřevěnej z krbu. Ale docela by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby našli popel kontaminovanej chlórem z pálení PVC či jinýho plastu. To by byla docela dobrá pomsta nasypat kýbl popela po pálení plastů sousedovi v noci do popelnice. Asi brzo skončí zvyk dávat popelnice na chodník večer před svozem aby se nemuselo brzo vstávat.
To spíš byla jeho nějaká privátní akce. Třeba potřeboval dosypat urnu s tchýní...
I kdyby tam něco ošklivého našli, tak to absolutně nic nedokazuje, byla by to naprosto zbytečná činnost. A i kdyby takto něco zjišťovali (třeba pro nějakou statistiku), tak to určitě nebudou dělat popeláři. Na to jsou úplně jiné instituce a úplně jinak vyškolení lidé.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Celeron píše:A s odpadama přitvrzuje. Včerá vyváželi u nás polelnice. Koukám, jak se popelář šťourá klackem v popelnici, pak vytáhl ze svý tašky nějakou skleničku a nabral do ní trochu popela. Jsem v klidu, byl to dřevěnej z krbu. Ale docela by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby našli popel kontaminovanej chlórem z pálení PVC či jinýho plastu.
Když se spálí, tak v popelu žádný stopy nezanechá. Pokud je plast jen z uhlíku, kyslíku a vodíku, tak spálením za vysoký teploty nic závadnýho nevznikne. Takže PE polyetylém, PP polypropylém, PC polykarbonát, PVAC polyvinilacetát, PS polystyrén, všechno se dá spálit aniž by to udělalo něco jedovatýho a v popelu stopy.
Jenže většina lidí nedokáže "ekologickej" a "neekologickej" plast rozeznat, takže na ně musí být aplikována vysoká přísnost.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
witt píše: A i kdyby takto něco zjišťovali (třeba pro nějakou statistiku), tak to určitě nebudou dělat popeláři. Na to jsou úplně jiné instituce a úplně jinak vyškolení lidé.
A to si jako myslíš, že by s nima na stupátku Kuka vozu jezdil nějakej študovanej polární ekolog nebo rovnou ekoterorista, nebo jinej darmožrout a odebíral vzorky? Nebo si snad myslíš, že se dá něco průkaznýho zjistit až při vysypávání na skládce po řádném promíchání a slisování v Kuka voze?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!