Nabíječka Parkside PABS 20-LiB2-2
Moderátor: Moderátoři
Nabíječka Parkside PABS 20-LiB2-2
v nabíječce nastal výbuch, odešly kromě Mosfetu ještě další součástky. Mj i SMD odpory R7,R8,R9,R9a. Hodnoty se nedají přečíst. Prosím někoho ochotného, kdo by je vyčetl ze svého zařízení.
Děkuji Josef
- feliz_navidad
Mám podobných lidlovských nabíječek poměrně dost a u všech jsem snížil na polovinu nabíjecí proud do aku.
mám obdobný problém, tak isto zhoreli odpory. Okrem toho zhorel tranzistor, schottkyho dioda, diodový mostík na vstupe a samozrejme aj poistka.
Mám očakávať ešte niečo alebo to bude z vaších skúsenosti už všetko?
Znížením nabíjacieho prúdu môžem uchrániť túto nabíjačku pred opätovným zničením?
yodablesk píše:Zdravím,
mám obdobný problém, tak isto zhoreli odpory. Okrem toho zhorel tranzistor, schottkyho dioda, diodový mostík na vstupe a samozrejme aj poistka.
Mám očakávať ešte niečo alebo to bude z vaších skúsenosti už všetko?
Znížením nabíjacieho prúdu môžem uchrániť túto nabíjačku pred opätovným zničením?
Nevím, co vše odešlo, nebyla moje, tak jsem to vzdal.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Opravovat to asi nebudu, nová stojí pár korun, leda ze sportu, ale na to nemám čas. Ale kdyby náhodou někdo znal hodnotu těch odporů, tak se to hodí i jiným. Řídicí IO bude pravděpodobně ten SW2263, jestli přežil, je taky otázka, výstup není ve zkratu ani na jednu stranu napájení. MOSFET se nahradí něčím vhodným, tam nemá cenu shánět originál.