Rohde&Schwarz NGSM3210

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
martonek

Rohde&Schwarz NGSM3210

#1 Příspěvek od martonek »

Dobrý den, sháním manual na tento zdroj Rohde&Schwarz NGSM3210, neměl by ho někdo k dispozici? Nebo alespoň nemá s ním někdo nějakou zkušenost. Budu vděčný za každou radu.
Díky Martin
Kvicala_r

#2 Příspěvek od Kvicala_r »

Máme v práci tuto i 60V verzi. Mám doma na stole 3210. Co Tě zajímá? Manuál asi někde mám vytištěný, ale u rodičů na baráku...
Kdysi se to používalo i s GPIB, dnes jen manuálně nastavit. Umí to i programování "ramp"
Jinak je to asi DCDC s lineárem. Když ho honíš naplno začne dost fuňet, už se mi ho podařilo i přehřát. Odstavil a čekal až zchaldne. Nastavení rychlost CC je dost pomalé. spolehlivě to překmitem ničí i 3W LED.
Základní popis (ale to už jsi asi našel) je zde
martonek

#3 Příspěvek od martonek »

Nedávno jsem si k tomuto zdroji pomohl, ale už od počátku je mi divné, že ventilátor běží nonstop. Myslel jsem si že spíná termistorem podle teploty. Dále mi není jasné funkce přepínače CC/FB. Díky, základní popis jsem našel. Kdyby bylo možné manual nějak oskenovat, určitě by mi to pomohlo.
Kvicala_r

#4 Příspěvek od Kvicala_r »

Jo ventilátor běží stále a jen zvyšuje otáčky. To CC je jestli při dosažení limitu proudu má držet konstantní proud, nebo vypnout (FB). Snad si to pamatuji dobře.
Pozor ten zdroj "žere" náboj ze zátěže při vypnutí výstupu tlačítkem na panelu. Ať si zbytečně neodvalíš vnitřní obvody třeba připojeným aku a vypnutím výstupu.
Mrknu, třeba v práci najdu i elektronickou formu. Někde sem ten návod pro svůj zdroj stáhnout musel. Já jej bral z elexu snad za 10k... Ale ty zdroje mi chválili i servisáci z RS. Sem jim před tou koupí volal.
Kvicala_r

#5 Příspěvek od Kvicala_r »

Tak snad Ti manuál poslouží ROHDE & SGHWARZ NGSM Manual
Kupodivu sem jej zálohoval i elektronicky
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“