Mikrovlnka (HP, přesunuto)

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
weed_smoker

#61 Příspěvek od weed_smoker »

mi-ro píše:. A jak jsi přišel na 10kV na jednom závitu?

Okraj talíře(pokovení) byl přerušenej v jednom místě a ty výboje tam měly asi 1cm.V normálně suchym vzduchu je průraznost 1kV/mm a platí to asi do 100kV.Pokud tam byly z něčeho výpary,nemuselo tam bejt 10kV,ale míň.
tomasjedno

#62 Příspěvek od tomasjedno »

mi-ro píše:Ohřátý maso v MWT je hnusný? Ale jdi. To ale bylo hnusný už předtím.
Asi nejsme všichni stejní. Já třeba změnu chuti neregistruji, ale dceři taky maso ohřáté v mikrovlnce nechutná.
Celeron

#63 Příspěvek od Celeron »

Tak ji jednou flákotu ohřátou v mikrovlnce přines na pánvičce rozpálený samostatně na plynu či elektrice a schválně, jestli to pozná.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro

#64 Příspěvek od mi-ro »

Asi bych oddělil přípravu masa a ohřátí hotových jídel. Příprava může mít určité nedostatky díky principu ohřívání. Maso nebude mít křupavou krustu. Ale ohřátí guláše nemůže měnit jeho chuť. A myslím, že budete souhlasit že MWT ve většině případů slouží pro ohřev hotových potravin.
..to bude jen ňákej odpůrek
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Lukas-Peca »

Nejméně dvě potraviny jsou po ohřátí v mikrovlnce výrazně hnusnější než při použití tradičních způsobů - kuřecí maso a vařené brambory.
EKKAR

#66 Příspěvek od EKKAR »

Musíš hlavně vědět co jak ohřívat. Když budu v mikrovlnce ohřívat kuřecí čínu = malý kousky prudce usmažený kuřeciny ponořený do sousu a zeleniny, na výsledný chuti ve srovnání s porcí čerstvě uhňahňanou na pánvi v podstatě nic nepoznám. Obojí bude chutnat stejně. Stejně tak když v mikrovlnce ohřeju úplně studenou brkaši a po ohřátí do ní zašlehám trochu ohřátýho a mírně osolenýho mlíka - tak bude od čerstvý obtížně k nerozeznání. Ale vařenej brambor už sám jen tím vystydnutím změní chuť a pokud se při jeho konzumaci po ohřátí v mikrovlnce nechci ošklíbat jako čert, je mnohem lepší ho pomaličku na malým ohni osmahnout s kmínem a špetkou soli na trošce omastku. Stejně tak vystydlej kuřízek už jen tím vystydnutím přejde do stádia jistý podrážkovitosti a když ho ohřeju bez přidání vody resp. bez napaření, budu z něj po mikrovlnce mít ještě větší podrážku než předtím. Krůtořízek se chová úplně stejně. Když je ale dám mezi dva na sebe poklopený talíře a pod ně dospod naleju lžičku vody, ze který se v MW udělá pára, dostanu kuřízek/krůtořízek vláčnej skoro jako čerstvej. Je to prostě hodně o znalostech fyziky, jak se který jídlo v MW prohřívá a jaký ho chcete mít - a nebudete mít s ohříváním problém. Nějaký kecy o škodlivosti potravin vystavovanejch mikrovlnnýmu "záření" ať si Gréta a její greténi strčej pětikilem někam ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od ZdenekHQ »

OT: Z jistých důvodů dělám naráz dvě verze řízků. Ty na rychlý snězení v trojobalu, ty na pozdější konzumaci v těstíčku. Bo není čas si pořád hrát s pánví. Brkaše je na ohřev pohodě, pouze vařený brambory fakt už jen zchládnutím jsou do kytek a chce je opéct. Nebo dusit v alobalu v troubě.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Maxipes_

#68 Příspěvek od Maxipes_ »

Nevím jestli je řeč o smažených řízkách, v trojobalu, ale takový řízek ohřátý v syté páře (mezi dvěma talíři), to už raději žádnej, to bych si ho mohl rovnou ohřát v horké vodě. Řízky ohřívám zásadně v malé horkovzdušné troubě (velikost mikrovlnky) a chutnají skoro jako čerstvé, strouhanka je křupavá. Nejlepší je, sežrat řízky čerstvé, třeba na rozdíl od guláše nebo svíčkové omáčky.

P.S. aby se z řízků nestaly podrážky, tak musí mít nějakou minimální tloušťku, třeba 20 až 25 mm pěkné krkovičky, to je bašta, když se dají z pánve rovnou do rozehřáté trouby, aby se pěkně propekly.
BOBOBO

#69 Příspěvek od BOBOBO »

Člověk by si myslel , že lidi vědí , nač je MW .
Kremik

#70 Příspěvek od Kremik »

Já přímo upřednostňuju ohřev párků v MW před vodou, protože se tak nevyplavuje do vody jejich chuť. A taky je to mnohem pohodlnější. Rozdíl v chuti jsem nezaznamenal žádný.
Co ale používán nerad (na maso jo), je snižování výkonu. Vadí mi to cyklování. Dle mého tak katoda magnetronu musí při každým náběhu dostávat zbytečnej zàhul. Víc by se mi líbil přepínač tak dvou, max tří kondů. To by úplně stačilo.
Podobně jako na indukci, používám max (než se voda zavaří) a min (udržování varu). Ty mezivýkony mezi tím jsou pro vaření většinou zbytečné.
Jo, tak plynulý pokles výkonu v nastaveném intervalu kdyby to umělo, to by byla jiná!
Ale to asi zatím nikoho nenapadlo.
Celeron

#71 Příspěvek od Celeron »

BOBOBO píše:Člověk by si myslel , že lidi vědí , nač je MW .

Jistě, ale když se do toho ještě připlete Whirpoolkovej Crips pekáč, tak mnozí nevychází z úžasu, že v MW jdou píct hranolky, řízky a smažák úplně stejně, možná i líp jak na pánvičce. :wink:
Jirka

mi-ro

#72 Příspěvek od mi-ro »

TO Kremik, to máš sice pravdu, to cyklování není žádná hitparáda, jenže ono se 4kV docela blbě přepíná.
..to bude jen ňákej odpůrek
BOBOBO

#73 Příspěvek od BOBOBO »

Kdysi jsme v kombinaci v panelu pekli kuře , bylo OK , jenom o tom věděl celý panel ....
Celeron

#74 Příspěvek od Celeron »

Jestli to bylo na mě, tak jaká kombinace? Tušíš vůbec BOBOBO, co to je Crips pekáč? :)
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“