Panasonic CQ-RD810G neovladatelné
Moderátor: Moderátoři
Panasonic CQ-RD810G neovladatelné
pjarda píše:Obracím se na uživatele tohoto webu s prozbou o pomoc!!!Mám autorádio Panasonic CQ - RD810G toto autorádio mi fungovalo k naprosté spokojenosti v předchozím autě až do odstavení tohoto auta. Při odstavení jsem autorádio vyndal jelikož jsem počítal k přemontování do nového vozu. Když jsem toto autorádio po cca roce zapojil a chtěl zapnout tak mi ma displeji běží úvodní titulek (ten tam byl pokaždé po odpojení baterie) ale po zapnutí nereaguje vůbec na žádný ovládací prvek rádio šumí a potom již nejde vypnout pouze odpojením napájení. Pokud v tomto stavu vyjmu ovládací panel a opět vložím tak místo úvodního titulku naskočí nějaká přednastavená frekvence. Přehrávač kazetu vezme přehraje otočí na konci kazety. Prosím o pomoc co se mohlo přihodit a jak rádio znovu zprovoznit. Docela nerad bych toto rádio vyhazoval byl jsem s ním nadmíru spokojen. Všem předem děkuji za rady
![]()
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Ten panel má zezadu x malých samořezných šroubků - vyndej je a opatrně vyčisti všechny kontakty tlačítek nějakým čističem na kontakty, z nouze stačí technický líh, já používám izopropanol. Stejně tak projdi všechny kontakty na konektoru panel-rádio, vyčisti je nejlépe promytím tím alkoholem a štětcem a znovu to zkompletuj. Pokud se to ani potom nerozchodí, bude nějaká zrada v samotném rádiu.
Rada je to možná dobrá ale nevím jak budu čistit kontakty na uzavřených mikro tlačítkách???
pjarda píše:EKKAR píše:Ten panel má zezadu x malých samořezných šroubků...(kráceno)... vyčisti vše nejlépe promytím tím alkoholem a štětcem a znovu to zkompletuj. Pokud se to ani potom nerozchodí, bude nějaká zrada v samotném rádiu.
Rada je to možná dobrá ale nevím jak budu čistit kontakty na uzavřených mikro tlačítkách???...
Prostě ten alkohol nanes z boku na tlačítko, pokud to jsou standartní tlačítka, rozhodně nejsou hermetická a mohla se do nich dostat vlhkost. Stejnou cestou do nich vyvzlíná ten alkohol, každé z nich trošku "promrskej" několikerým pomačkáním a celek nech zase vyschnout. Nejlépe se dá alkohol nakapat na potřebné místo injekční stříkačkou s otupenou jehlou.
A kutilmile - nelituju tě