Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 1
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
A kutilmile - nelituju tě
Stejně ohrožení budou i majitelé jakékoliv FV, protože budou mít elektriku - tj. to, co zbylých 99% mít nebude a na něco ji budou potřebovat. Na cokoliv kromě telefonů a internetů - třeba pro pohon podpůrných přístrojů u dlouhodobě nemocných, třeba s nějakou vrozenou vadou třeba.
Máme jednoho takového kluka, se svalovou dystrofií a přidruženými věcmi v ulici. Zíral jsem, jak jsou zajištění na čím dál častější výpadky elektriky, na které je mj. závislé i Jirkovo dýchání.
Panely na střeše, zdvojená akumulátorovna, dvě AC/DC centrály, špičkové měniče, bečky paliva, náhradní aku do vozíku, prostě všecko.
Rodiče, co své děcko bezvýhradně milujou, udělají pro jeho bezpečí úplně všecko. Neskutečně je obdivuju.
Ovšem nebýt zajištěných prarodičů Jirky, 24h péče obou rodičů a záviset to na tomto skurveném státu, tak Jirka už dávno nežije.
K těm výpadkům:
Není to ale přetěžováním trafaček či vedení. Je to tady do dvou delších ulic sesmyčkovaný ze dvou 400kVA trafaček, co ale mají na kopci společný vn přívod z jedné linky. Závady jsou z 99% vždycky na straně neudržovaného vn.
Jak dřív byla max. tak jedna-dvě do roka, tak asi 5-6 let pozpátku jsou i 2 výpadky do měsíce, co trvají i přes 10 h.
Než se vašnostové z Otrokovic uráčí přijet, luxusními teréňáky a plošinou.
Samotný "zásah" obvykle netrvá déle, než 30min., zbytek je "čekací čas" a procedury s měřením a zapínáním vn linky.
Dřív tu byla služebna JME, pak chvíli EON a pak ji "pro nevytíženost" zrušili. V lázeňském městě, kde v sezóně přebývá proti trvale bydlícím další násobek.
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Pára může jít taky do komína - kde pomocí injektorovýho principu bude podporovat tah. Akorát si nedokážu představit ten kravál, kterej takový pšoukání bude v tom sopouchu vzbuzovat ...
To by v tom komínu všechno zkondenzovalo, ne? Navíc není to mašina, komín má tah sám osobě... Ale otázkou je, jestli tam komín vůbec má
Připomímá mi to příhodu v kempu ve Francii. Chatky tam byly vytápěný kamínkama na olej do zahradních pochodní či něčeho podobnýho. Nemělo to žádnej komín a tak jsem to přes noc radši vypínal. Kámoši v druhý chatce to nechali a v noci se vzbudili malátní se strašnou kocovinou. No schválně, kdo uhádne proč?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!