DVB-T2 a TV poplatky (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Tak možná zpátky na zem. Zákon praví:ZdenekHQ píše:To není pravda, musí být technicky způsobilá k příjmu TV signálu. Že ji používáš jen jako monitor je Tvoje věc, pokud JE technicky způsobilá. TV bez DVB-T2 není.
Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.
Výklad zákona je absurdní ale to už samotný návrh zákona a nejen tohoto.
Myslím že by právníci ČT uhádali i různé konstrukce jako třeba mám doma PAL monitor, soused má doma settopbox do dvd přehrávače a výstup mi posílá dírou ve zdi kabelem.
Ale nevím jak by se tvářili na smyčku z VHS pásku, soused by to nahrával a já na svým VHS playeru to s minutovým zpožděním přehrával. Přímé TV vysílání to už není.
(pomíjím základní fakt, že TV vysílání si na sebe už čistotný člověk nepouští)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
tomasjedno píše:Tak možná zpátky na zem.
Zapnu zařízení, co se zavádějícím názvem nazývá televize. Vůbec ne česká, i když v ČR vyrobená. Nenaladím nic, dnes už ani tu modrou obrazovku. Zapnu monitor, napíše no signal. Mám tedy platit i za monitor, co píchnutej na STB umí zobrazit ČT?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nikoliv. Monitor nebyl vyrobený jako TV přijímač. Za něj se tedy neplat (A to ani pokud by to byl TV monitor, ne PC.), pokud se k němu nekoupí ten STB. To pak dohromady vytvoří přijímač... Stará TV jako přijímač bohužel vyrobena byla.ZdenekHQ píše:Zapnu zařízení, co se zavádějícím názvem nazývá televize. Vůbec ne česká, i když v ČR vyrobená. Nenaladím nic, dnes už ani tu modrou obrazovku. Zapnu monitor, napíše no signal. Mám tedy platit i za monitor, co píchnutej na STB umí zobrazit ČT?
kovar píše:... Proč musím platit ještě já poplatek za přístroj?
Za přístroj (tj. za ten TV přijímač - přesněji za možnost příjmu TV vysílání, tím že ho vlastníš) platíš prioritně ze zákona - právě ten TV koncesionářský poplatek, který pak dostává ČT.
To, že jsi ochoten platit poplatek "dodavateli signálu" (v tvém případě SAT providerovi) je už jen tvoje záležitost. Ten SAT provider má s vysíláním TV signálu nějaké náklady (pronájem transpondéru na družici + svůj zisk), které samozřejmě přenese na své abonenty. Proto platíš (dobrovolně) za běžné CZ programy (nejen ČT, ale i komerční) vlastně podruhé, přestože v DVB-T(2) je můžeš mít bezplatně.