notebook MSI U-135DX

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
aligator

notebook MSI U-135DX

#1 Příspěvek od aligator »

Prosím Vás zná někdo tento NTB blíže? umřel v režimu spánku. Svítí jen zelená LED (s režimem spánku - měsíček) .Ventilátor běží na maximum.

Tipoval jsem to na BIOS, tak jsem našel náplň, čip odpájel , hodil do programátoru, nahrál ,ale stále stejné.

nevím jestli tuto chybu nemůže způsobovat CPU (bez patice) nebo čipset. :/ Ale je divné, že na notebooku ihned po stisku zapínacího tl. se rozsvítí jen LED s režimem spánku.

To je jakoby uvnitř byla někde EEPROM, kde je uložené, že notebook je v režimu spánku.

Vyndání baterie i CMOS baterie samozřejmě nepomáhá. Ani přidržení zap.tl. 30sekund a poté připojit napájecí adaptér

EDIT : jen takový dodatek. S vloženou RAM jde NTB vypnout jen dlouhým přidržením ON/OFF tl. jakmile ji vyndám, tak vypínání NTB reaguje i na krátký stisk tlačítka ON/OFF
aligator

#2 Příspěvek od aligator »

Dle tohoto videa to vůbec nemusí znamenat,že je NTB v režimu spánku. Já totiž tento NTB neznám, takže jsem nevěděl jaké LED svítí při zapnutí.

https://www.youtube.com/watch?v=afLoBAlFDj0

Jemu svítí také měsíček ale i ikona satelitku (možná tzn. WIFI,bluetooth nevím).

Spíše to u mě zřejmě značí, že notebooku něco chybí a proto se nespustí.Procesor hřeje (to samozřejmě neznamená, že funguje)
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Zkus vyndat baterku.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
aligator

#4 Příspěvek od aligator »

Vše jsem měl vyndané i CMOS baterku a zapnul to jen s nabíječem :roll:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“