Nabijecka akupacku s MC33340
Moderátor: Moderátoři
-
tku
Nabijecka akupacku s MC33340
- Přílohy
-
schema.jpeg- (78.33 KiB) Staženo 800 x
-
tku
nabijecka
stasek píše:No já jsem se těmito nabíječkami před časem zabýval, je o tom tady v bastlírně někde řeč, mohl by sis to najít. Já si myslím, že základní problém je, že jsi tam dal stabilizátor na 12V a chceš nabíjet 17 článků, které jsou zapojeny v sérii. Jestliže si vynásobíš 17x1,2-1,5, tak ti na to 12V stačit nemůže. Jestli se ale nemýlím, tak max napětí pro toho švába je právě někde kolem 18V.Další věc je, že obvod pracuje jen když je dělič nastaven tak, aby napětí na pinu 1 bylo mezi 1 a 2 volty, řekněme 1,5V. Doufám, že jsem nic nepopletl.
Stabilizator je pouze na napajeni toho svaba mc33340, jinak na lm317 jde samozrejme plne napeti. Jinak ten delic je na R1 = 2k a R2 je 33k, to znamena deleni v pomeru 1/17, coz odpovida. A pri mereni tu je korektni napeti kolem 1,4V...
Tam to je i s výpočtama
-
tku
nabijecka
To Banda: potrebuju to udelat celkem rychle a aby to pracovalo, tak se ptam jestli treba nekdo neco podobnyho uz nedelal a nedal by mi schema...
Re: nabijecka
tku píše:...ale jak mam vedet kolik je proud protekajici mezi lm317 a zemi?
INak v datasite pisu 1-2V ale je lepsie tahať sa k tym 2voltom ma to tam lepsiu presnosť, dalsou vecou je volba deliča pre aku treba dat pozor aby pri nabitych aku 1,45-1,55V nebolo prekročených 2V na referenčnom vstupe.