Rekonstrukce zářivkových svítidel na Led roury
Moderátor: Moderátoři
Rekonstrukce zářivkových svítidel na Led roury
Tělesa jsou asi 6 let starý bez poškození a tak bych vyměnil roury za ledky.
Mám tady balík polskejch Pila LED 14,5W 1600lm Cool White 4000K, ale prý to je Siemens. Eletromontážníci když dělaj výmenu, tak dají místo startéru zkratovač, vymění roury a jdou na další.
Já to mám doma a tak bych to mohl "minimalizovat", vyházet nepotřebný a zapojit jen patici napřímo. Ale slyšel jsem názor, že je dobrý nechat jednu původní společnou tlumivku pro obě ledky, že je to ochrání a zvýší životnost.
Co je na tom pravdy?
Koukal jsem do led svítidla Vytrych a v nich není naprosto nic jen přívod do jedný patice a na druhý straně spojka.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Třeba ty moje, mají zdroj který funguje už od 50V, mám je zapojené několik let přímo na 230V, různě je zkracuju, upravuju jim proud do čipů a neodešla zatím ani jedna
Více zde: http://www.jova1.cz/ostatni/osvetleni_l ... i_led.html
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ale přípojná trojsvorka, ta mě dala.
Netušíte někdo, jak se v těhle mrchách dá nějak normálně uvolnit drát?
Překvapilo mě, že ty LED roury Pila mají po zhasnutí asi 3 sekundy dosvit do ztracena. Myslel jsem, že to sklo je jen matná rozptylka světla z LEDek. A on je asi v tý rouře nějakej luminofor, co "pomáhá" LEDkám svítit. Nebo to je jen doběh kapacit ve zdroji?