Trafopájka Etp lll-60W

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

Trafopájka Etp lll-60W

#1 Příspěvek od starecd »

Zdravím, bratříček mi donesl výše uvedenou páječku, že nefunguje, vyměnil jsem evidentně špatnou smyčku a jede,chybí jen osvětlení je tam hladká objímka, strýček google nic nenašel. Nemá někdo tuto pájku?
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Já teda nevím, ale ETP III byla vždy 100W. Těch 60W je nějaký divný. A žárovka tam byla klasika E10 6V/0,3A, v pozdějších modelech snad i LED.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
starecd

#3 Příspěvek od starecd »

Proto jsem ji možná nenašel, pořád "vyskakovaly" jen 100, tu mám už hodně let, spokojenost. Teď jsem se díval na ty 100 a 125, mají LED ky, ale nic bližšího.
Naposledy upravil(a) starecd dne 13 úno 2020, 19:08, celkem upraveno 1 x.
Eleman

#4 Příspěvek od Eleman »

Foto objímky by možná napovědělo.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

Objímka je téměř stejná, jak u klasických pájek(akorát závit je "plytší"), ale žárovka 6,3v/0,3A bohužel svítí asi jako svíčka, proto se domnívám, že ledka by byla lepší.
Už jsem nějaké Led žárovky našel, ale seženu je nejspíš jen přes e-shop.
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“