S: Zberač na nabíjačku NB-22-H
Moderátor: Moderátoři
kutilmil píše:Ja by som ich urobil z medi. Uhlík podľa mňa nie je dobrý.
Ne - fredis má pravdu. To už by byly lepší ty bukové.
Proč myslíš, že čistě měděné nemohou být?
Protože by občas vytvořily "tvrdý" závit nakrátko a při delší době setrvání toho sběrače na stejném místě, by část toho vinutí shořela
Taky se nedělají z čistého uhlíku, ale jsou lisovány z uhlíkového a měděného prachu (smíchaného v určitém poměru) + ještě nějaké to pojivo.
Čím více mědi budou obsahovat (lepší vodivost), tím menší přechod. odpor bude. A naopak, čím více bude uhlíku (vyšší odpor), tak tím menší bude proud v tom závitu nakrátko.
Proto se musí volit nějaký kompromis
Napřed se nauč psát a nekomol mi nick, ty magore!!! Rolling Eyes A nejen mě... Nevím jak a koho jsem ojebal. To nějaký pičus chtěl pořád něco měřit atd. Rolling Eyes Podívej se na svoje příspěvky, to je k zblití! Divím se, že je ještě někdo vůbec ochotný ti radit. To je opravdu síla, ty tvoje stupiní až obrazek_cenzuraí dotazy, viz průchodkový kondenzátor Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing Jen nevím, jestli to je jen blbost a nebo už nemoc. A navíc, nevím proč píšeš svoje výblitky a dojmy do vlákna a ne do SZ. Kandiduješ si o to, abys na EB skončil. Takhle se chovej na Soplwebu.