Televize LG - LED v podsvícení svítí různou intenzitou
Moderátor: Moderátoři
Osobně si myslím, že chci sledovat obraz pokud možno v té největší možné kvalitě a nemá jej cenu škrtit s cílem dosáhnout větší životnosti. Pokud tedy mám dát jednou za 3 roky tisícovku za nový podsvit, tak je to plivnutí do moře v porovnání s jinými životními výdaji.
Jinak potvrzuji, že větší jas hází obraz do šediva - u toho Samsungu jsem jej musel dát na minimum, byl tam pořád šedivý závoj.
Láďo, právě v tom byl ten argument, kterým jsem utřel prodavačku. Čuměla jak Babiš na rozpočet.texi píše:mi-ro píše:No, aby to nebylo jak s LED žárovkou která měla deklarovanou životnost 15k hodin a když jsem ji po půl roce reklamoval, prý už určitě nasvítila víc.
Rok má 8760 hodin-takže by musela svítit cca 22měsíců??? ne ??
Dovolím si vyjádřit se i k ostatním nastavením obrazu. Kontrast nemá ani minimální vliv na podsvit!!!!! Nastavuje se víceméně podle vkusu diváka, platí částečně i předchozí zmínka o vypalování sítnice, hlavně při přehánění černosti a velkém kontrastu, vše se zhoršuje při sledování takto vyhuleného obrazu v tmavé místnosti. Osvětlení méstnosti by mělo být srovnatelné se středním jasem obrazu. Jakékoli lampičky, ledky nebo jiné zdroje světla kolem, před nebo za televizorem jsou škodlivé. Horní hranice kontrastu při daném podsvitu je ta, při níž při správně nastaveném jasu dochází k "zrcadlení" světlých částí obrazu.
Také musí být zřetelný rozdíl mezi nejsvětlejšími a nepatrně tmavšími bílými šástmi obrazu. Např. bílý límeček na bílé košili. Nastavení jasu musí být takové, aby v nejtmavších scénách byl zřetelný rozdíl mezi třeba klopou a černám sakem. Snažit se o přehnaně černý obraz jednak škodí zraku, a také způsobuje někdy ař to, že větší nebo menší čáíst obrazu je bez rozlišení. prostě kus obrazu černý. Podobný extrém je při velkém jasu, kdy chybí černá barva a větší nebo menší část obrazu je bílá a bez detailů. Ještě něco, veškeré automatiky a filtry vypnout. Nejsme přece poskojy výrobců. Drtivá většina těchto "pokročilých" doplňků je schopna úplně rozhodit naše nastavení, zvýšit proud LED apod, filtry zase mají většinou za následek zhoršení roslišení. Možná kdysi v době analogu mohly odstranit nějaké rušení a šum, ale vždycky měly hlavní důsledek zhoršení rozlišeni.
Ostrost při kvalitním vysílaném obrazu je pro využití maximálního rozlišení vhodné nastavit mezí 90-100%. Při výskytu překmitů kolem hran v obraze je někdy lepší ostrost snížit.
Snažil jsem se popsat svoje vlastní dlouhodobé zkušenosti a taky doporučení NEZÁVISLÝCH odborníků. ASle každý má právo dívat se na to, co se jemu líbí.