Trenažer MARS Magnetic 2000

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Trenažer MARS Magnetic 2000

#1 Příspěvek od dvorak »

U trenažeru MARS Magnetic 2000 (kolo) se přezvejkaly dráty, vedoucí od snímačů pulsu v levém a pravém držadle (beranu) do centrálního displeje.
Chtěl bych natáhnout nové vodiče, ale nevím jak rozdělat právě ty držadla, abych je mohl připájet k těm snímačům. Řešil jste někdo něco podobného ?
A druhá věc - displej je trvale nastaven na funkci SCAN, takže nelze si nastavit jednotlivé funkce samostatně, na stisknnutí přepínače funkcí nereaguje. Ale to bude asi problém v samotném displeji... Děkuji.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

dvorak píše:U trenažeru ... se přezvejkaly dráty, vedoucí ... do centrálního displeje.
displej je trvale nastaven na funkci SCAN, ... na stisknnutí přepínače funkcí nereaguje.

Zkontroluj si napřed ty dráty a pak to sváděj teprve na displej.
Dovnitř se dostaneš asi přes nějaké šroubky či spoje ve spodní části s krytkama, aby to nahoře nevypadalo blbě. Ale taky je možné, že to bude jen na zacvaknutí. :wink:
dvorak

#3 Příspěvek od dvorak »

Ale já potřebuji natáhnouut nové dráty z těch snímačů pulsu, umístěných v madlech a nevím, jak se k nim dostat. Na druhé straně těchto těchto vodičů - dvoulinky- je jack konektor (stereo), ketrý přijde zacvaknout do samice vedoucí od displeje. Takže problém je v demontáži těch madel.
p32

#4 Příspěvek od p32 »

To jsem taky pochopil, ale tady je zvykem to, že se sem dá foto a pak ti určitě někdo poradí konkrétně. Ono je to prej podle někoho vše stejný, ale v realitě jsou nakonec překvapení. Já mám jiný krám a tam je to určitě jinak, ale to nemohu posoudit, protože ten tvůj jsem ještě neviděl.
dvorak

#5 Příspěvek od dvorak »

Zde je foto těch madel , které potřebuji rozdělat - stáhnout, vytočit ?
Přílohy
DSCN1612.JPG
DSCN1612.JPG
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Teď budu ale fakt hádat, protože takové jsem neviděl a sousedka mě k sobě nepustí. Ty vršky zkus otočit, jestli jsou jen naražené. Počítal bych, že s podporou ze dvou protilehlých stran by šly sundat a ten zbytek by měl být pak vidět. Mělo by to být zakrytí proti úrazu a zároveň záslepka na odmontování nějakých matek.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Moze to tam byt nalisovane, potom to pojde len hrubou silou.
dvorak

#8 Příspěvek od dvorak »

Takže se musí vytočit ta horní víčka a potom se dá lehce ty "snímače "stáhnout - z každé poloviny vede vodič do "řídící jednotky".
Přílohy
Rotoped.JPG
Rotoped.JPG
p32

#9 Příspěvek od p32 »

No a teď hlavně bacha na to, až to budeš skládat, ať si necvakneš dráty.
dvorak

#10 Příspěvek od dvorak »

Právě že dráty musím vyměnit,proto to rozdělávám. Ono je to primitivní - každá ta půlka má šroubek, za který se jeden ze dvou drátů připevní, takže dole se mi sejdou dráty čtyři, přičemž 2 budou zřejmě spojeny a povedou na zem toho jack konektoru. Možná budu muset laborovat, které dva dráty je vlastně třeba spojit, schema nemám.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

To už si poradíš, nejhorší je to vždycky rozdělat. Jinak já myslel ty nové dráty, abys nějak blbě necvakl při zpětné montáži.
dvorak

#12 Příspěvek od dvorak »

OK, ono se to nejvíce cvaká dole v tom místě přechodu z beranů do displeje. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“