Konektor.
Moderátor: Moderátoři
My víme, jak se ten kábl do toho konektoru připojuje a jaký do toho patří.
Ten, kdo neví a ještě přitom plácá nelogický nesmysly, jsi tady bohužel Ty.
Těch konektorů bylo víc druhů, opticky stejných - právě kvůli rozdílným kabelům, jako je to třeba u BNC.
Vždycky ale má tento konektor impedanci 75R a je celkem jedno, jakým spolehlivým způsobem tam připojíš i jiný 75R kábl, než na jaký to bylo původně určené.
Řeší se to třeba kovovou distanční vložkou-kroužkem, aby to ohrnuté opletení káblu při utažení matky dosedlo tam, kam má.
Proč si nenajdeš obrázky káblů s tímto konektorem, nebo se neoptáš někoho, kdo má přístroj se stejným konektorem a v něm novější druh káblu?
Já už tady okolo BM368 přece psal, že zrovna BM368 nemám, že mám jeho předchůdce BM205, kde je úplně jiný konektor.
Jsou tady ale lidi, co BM368 mají i se vším příslušenstvím a určitě i kabeláží.
Proč sakra nepoprosíš někoho z nich, aby Ti věnoval tři minutky času, jeden konektor rozšrouboval a vyfotil to mobilem? Víc času to zabrat nemůže!
Já se večer půjdu podívat mezi starší propojovací koaxiální káble, co jsem po někom zdědil.
Možná, že mezi nimi stejný konektor bude, i s původním káblem, byly to všelijaké tlusté měřicí káble a různý redukce.
Pokud už jsem to teda předtím někomu nevěnoval. Ono totiž nemá cenu, sušit doma káble s konektory, které mi vůbec do ničeho nepasujou, nemám k nim protikusy a někdo jinej je zrovna potřebuje.
Ty mezitím napiš SZ a popros některého z majitelů BM368 nejenom tady, ale i na jiných webech, co se zabývají historickou radiotechnikou, ano?
A mezitím bys mohl přestat tohle vlákno důležitě natahovat do bezvědomí, skrz jeden celkem známý konektor. Co říkáš?
Ty máš provedení buď na tenký kábl, nebo na stíněný banánek, přičemž zem se pak vede odděleně, ze zemní svorky generátoru.
Nic v tom konektoru nechybí.
A jestli Ti nedochází, jak se potom připojuje a ohrnuje to stínění, tak Ti není pomoci.