Zabezpečení platby otiskem prstu
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zabezpečení platby otiskem prstu
Jak oni mají zálohovaný, když si člověk třeba rozřízne prst nebo zlomí ruku? Nechci kecy z netu, spíš praktický zkušenosti.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
https://www.svetandroida.cz/prolomeni-c ... sku-prstu/
https://smartmania.cz/jak-obelstit-ctec ... -tiskarne/
- tomasjedno
Já mám dost suchou kůži, takže když si prst důkladně vydrhnu a namastím, pak vytřu a načtu otisk, tak mi vydrží fungovat max. dva dny.ZdenekHQ píše:Jak oni mají zálohovaný, když si člověk třeba rozřízne prst nebo zlomí ruku? Nechci kecy z netu, spíš praktický zkušenosti.
Obvykle po třech neúspěšných pokusech následuje zadání PINu.
- Artaban001
Rellik píše:Já si dával ověření otiskem do mobilu pro připojení k bance. Po zjištění, že to je jedno jaký tam dám prst jsem tam nastavil dlouhý pin. Jinak pro odemknutí pouze telefonu ten otisk funguje správně. Pokud dám jiný prst nebo někoho jiného, tak se mobil neodemkne. U té Smart Banky to šlo ale odemknout jakýmkoliv prstem... Nejspíš špatně naprogramované... Takže za mě doporučuju nastavit heslo nebo pin...
Globální firma pro kterou montujeme a hlavně servisujeme přístupové systémy právě z tohoto důvodu čtečky otisku prstu nedává ke svým zařízením. Samozřejmě to nebrání
ostatním montážníkům je montovat, takže se občas dostanu na servis k zákazníkovi, který
si stěžuje na špatné čtení (hlavně v zimě) a my měníme čtečky za klávesnice, nebo NFC
čtečky na karty, čipy.
Pro zajímavost na recepci jedné z největších firem na bezp. dveře v ČR si zaměstnanci během pracovní doby hráli s vlajkovou lodí - konstrukčně mechanicky nejsilnějšími dveřmi
dále vybaveny naším servomotorem s řídící jednotkou, které byly ovládány čtečkou otisku
přímo na dveřích.
Čtečka reagovala na jakýkoliv otisk v intervalu 50-100 přiložení
dobře bavili, cena dveří 50-100 k no nekupte to !