Svítidlo + předřadník Philips

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pavelzykan

Svítidlo + předřadník Philips

#1 Příspěvek od pavelzykan »

Ahoj,

mám svítidlo Philips, stáří cca 5 let - https://www.svetlo-svitidla-osvetleni.c ... -2700k-phl

Nedávno přestalo svítit. Myslel jsem, že prostě odešla zářivka, vyměnil jsem, nepomohlo. Podíval jsem se dovnitř krabičky předřadníku (starší verze tohoto - https://www.svitidla-osvetleni-elektro. ... f-p-22-42w), který je v podstatě jedinou další komponentou ve svítidle. V předřadníku byly jasné stopy po spálených součástkách. Koupil jsem předřadník nový, zapojil ho, a pořád nic. Mám podezření, že jsem ho zapojil zle - jsou zde 4 výstupy (značeno 1-4), 2+2 fáze. Na starém předřadníku byly dráty zapojeny 1:hnědý-2:modrý-3:hnědý-4.modrý, ale na fotkách na internetu vidím spíše 1:hnědý-2:hnědý-3:modrý-4:modrý, což jsem udělal.

Pokud jsem jej zapojil špatně, je předřadník kaput? Uvnitř nevypadá nic spáleně.

Když zkouším multimetrem výstupy, dostávám ve všech kombinacích 0 voltů (nenapadlo mě změřit výstupy před zapojením zářivky). Čili bych řekl že je po něm, ale raději se ptám.

Případně poradíte s tím zapojením?

Předem díky moc.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Myslím, že jsme tyto měli dřív v práci, zkusím se zítra podívat na poznámky. Ale co si vybavuji, tak přívod byl modra a hnědá, výstup bílý. Dej sem fotku toho svítidla v rozebraném stavu.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

Philips uz svetla prestal delat, nejakym zpusobem fuzovali s Massive coz je kvalitativne ten nejhorsi cinsky smejd, ale cenove tak 10x prestreleny.
Pokud jedete po kvalite, vyhnete se Philipsu obrovskym obloukem. Klidne si kupte noname svetlo v hobbymarketu za par kacek, kvalitou to bude stejne nebo lepsi jako ta prejmenovana sracka massive.
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

Myslim ze to je ted jedno-zasadni chyba byla zapojovat podle barev... kor jeste z nejakeho obrazku na netu. Buh vi kdo to jak dratoval a kam ty jeho dratky vedly. Starsi verze novsi verze... nejsou fotky, nemame srovnani. Jaky je mezi nema fyzicky rozdil?
pavelzykan

#5 Příspěvek od pavelzykan »

Díky za odpovědi, přidávám fotky - bohužel původní předřadník už nemám, v domnění že všechno bude ok jsem ho vyhodil:) Vnitřnostmi to vypadalo dost jinak, v tomhle novém jsou nějaké mosfety, ten původní vypadal dost starší (jsem jen amatér, tak to berte s rezervou). Vstupy a výstupy jsou podobné, i když třeba vstupy jsou jinak číslované. Na předřaqdníku je i "schéma" zapojení s tou zářivkou, ale neumím to přečíst - nevím jestli 1+2 je fáze a 3+4 střední, nebo jestli tam má být fáze + střední. Díky.
Přílohy
IMG_20200218_213402.jpg
patice
patice
IMG_20200218_213331.jpg
predradnik
predradnik
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

napájení máš zapojeno dobře, výstupy musí být 1+2 jedna strana trubice (vlákno), 3+4 druhá strana trubice. Ohmmetrem musíš naměřit na patici mezi 1+2 odpor vlákna cca 10-15 Ohm, mezi 3+4 taky.
pavelzykan

#7 Příspěvek od pavelzykan »

Diky!
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“