WIN 8.1.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

#31 Příspěvek od termit256 »

Kdyz nebudu delat ucetnictvi, kdyz nebudu kreslit v cadu, kdyz nebudu komunikovat s urady, kdyz nebudu..., tak bude linux pro praci pouzitelny, soulasim :-)
PixelOrgy

#32 Příspěvek od PixelOrgy »

:-D :-D
jardavysocina

#33 Příspěvek od jardavysocina »

Zdravím; tam mi syn udělal na zkoušku butovací flešku a docela jsem z toho notesu překvapený . Že pod LINUXem není možné nic z klasických aplikací spustit vím, jen jsem byl šokován , co vlastně ty slavné WIN 8.1. nebo snad sám prodejce toho notesu, kde prý už byly ty "vidle" předinstalovány . Linux mi totiž nabídl z té flešky i instalaci a když mi ukázal , jak je rozsekaný disk , (win 8.1 ukázaly jen dva) tak jsem hodně rychle couvnul .
Je tam 5 (pět) různých částí disků a ten první má FAT 32 , další má 1 MEGA a pak další systémová a datové sekce . Jestli je 32 nebo 64 bit to taky nenapsal .
Žil jsem v domnění , že to bude celý NTFS . Tak že ještě zkusím co se s tím dá dělat . Navíc vůbec nespustí WiFi i když je všude povoleno a klasický ethernet je bez problémů .

Jarda
xsc

#34 Příspěvek od xsc »

Takhle rozsekaný disk je u dnešních instalací Windows a zvlášť OEM bohužel normální. EFI, boot, záloha, samotný systém a případná partition pro data není nic neobvyklého.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“