P: Audio Complex Generator TR-0157

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sis2

P: Audio Complex Generator TR-0157

#1 Příspěvek od sis2 »

Minulý týden tu byl nabízen Audio Complex Generator TR-0157 / K008 - výroba HT (Hiradastechnika Budapest).
Protože jsem maďarské měřáky HT znal - a bývaly dobré i slušně řešené, tak jsem ho vzal.
Ale reálný stav - nic moc. Problém asi budou přepínače izostat a možná i nějaké chyby v drátování. Asi se v tom někdo vrtal, než to na ČVUT vyřadili...
Napájecí část a střídavý mV/V jsou v pořádku, dále dobře fungují dva ze tří rozsahů nf generátoru (tzn. od 100 Hz do 3 kHz a od 1 kHz do 30 kHz).
Na audio měření to je dobře použitelné - výborný nf generátor s velmi malým zkreslením (směšování dvou vf oscilátorů, jeden s proměnným f) , jemným laděním s velkou přeladitelností a 70 dB atenuátorem, dobrý je i střídavý milivoltmetr s rozsahy od 10 mV do 300V. Bloky měření zkreslení a frekvence jsem nezkoumal. Měření odporů a ss voltmetr fungují podivně a pochybně, ale to je tam dnes na prd, i s multimetrem za 99 z bau-bau je to jednodušší...
Měřák nebudu potřebovat, tak je znova volný za původní cenu 200 Kč.
Je k tomu dokumentace - manuál i schemata a osazováky desek. Jen si vybrat - maďarsky / německy / anglicky.
Syron

#2 Příspěvek od Syron »

Poslal jsem SZ. František.
sis2

#3 Příspěvek od sis2 »

OK, rezervováno pro Františka.
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“