Sháním dokumentaci k M1T381 (IMS2 modul pro M1T380)

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
WLAB

Sháním dokumentaci k M1T381 (IMS2 modul pro M1T380)

#1 Příspěvek od WLAB »

Zda se, ze k prikazum pro dalkove ovladani M1T380 existuji zvlastni dokumentace jak pro seriak, tak pro IMS a nejsou soucastni standardniho manualu. IMS modul ma snad oznaceni M1T381 - mel by k tomu nekdo dokumentaci??
SMITH

#2 Příspěvek od SMITH »

Kto bol výrobcom toho prístroja ?
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
WLAB

#3 Příspěvek od WLAB »

SMITH píše:Kto bol výrobcom toho prístroja ?

METRA.
SMITH

#4 Příspěvek od SMITH »

Pozerám v katalogu Metry a ten komunikačný modul má označenie
M1T 381 ak ti to pomôže tak ČJK 389 511-701 010
Bohužial viac info nemám , skusim sa popýtať kolegov
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
panacea

#5 Příspěvek od panacea »

Tak mám problém s M1T 380.1 multimetrem. Po zapnutí se na displeji rozsvítí při autokalibraci nápis "Error-9" (což dle manuálu znamená: kalibrační konstanta ALFA 6 mimo meze,
změřená hodnota při měření nulového ss proudu je mimo meze -400 až +400
úrovní).
Potom to zmizí a přístroj zdá se měří, jenže:

stále svítí na displeji REMOTE kotrolka a nevím jak se toho zbavit, protože na tl. LOCAL to nezabírá a stejně tak i COMP svítí a nejde vypnout. Mám manuál o 54 stránkách a není tam o tomhle nic, jen že je možné přístroj ovládat dálkově přes IMS-2 modul ale jak to vypnout už tam nepíšou. Píšou, že pokud není přepnutí zabezpečeno, jde to klávesou LOCAL, ale to mi právě nejde.

Dále jsem se podivil nad displejem, neboť +/- před hodnotou se nezobrazuje, je tam stále "-" a pokud ubydou místa přesnosti - znaménka minus se přesunou i do ostatních pozic. Kladnou hodnotu (s plusem) jsem ještě nezobrazil...). číslo jedna se zobrazuje jako natočené "T" a číslo 7 jako číslice 3 bez spodní nohy. Takováto jsem ještě neviděl. Zatím jsem viděl zobrazovat 1ku jako "I" a 7ku jako obrácené "L".

Přístroj pochází z roku 1991, baterie byla měněna, nevím jestli je OK, ale nehlásí to závadu v baterii. Někde na netu někdo psal, že má tentýž manuál se 100 stranami, to by mne zajímalo, kde mám těch 50 stran navíc, manuál mám kompletní..., zřejmě jinou verzi.

Máte někdo zkušenosti s tímto metrem? Rád bych jej používal, ale nevím co přesně by s tím mohlo být a hlavně jak jej přepnout do modu bez REMOTE na displeji.

Pokud máte někdo i manuál, ozvěte se prosím.

Děkuji velice za každou radu.

můj mail: panacea1(zav)seznam(teck)cz
tel. 603928542
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

panacea píše:Dále jsem se podivil nad displejem, neboť +/- před hodnotou se nezobrazuje, je tam stále "-" a pokud ubydou místa přesnosti - znaménka minus se přesunou i do ostatních pozic. Kladnou hodnotu (s plusem) jsem ještě nezobrazil...). číslo jedna se zobrazuje jako natočené "T" a číslo 7 jako číslice 3 bez spodní nohy. Takováto jsem ještě neviděl. Zatím jsem viděl zobrazovat 1ku jako "I" a 7ku jako obrácené "L".

Nesvieti ti nahodou stale stredny "-" segment na vsetkych poziciach displeja?
panacea

#7 Příspěvek od panacea »

..právě že svítí ! Ikdyž měří a skáčou čísla třeba i na 6míst, tak před nimi je vždy "-" a když se přesnost změní třeba na 4-5 míst, tak před nimi svítí také "---". Znaménko plus se mi nikdy nerozsvítilo, furt i na jeho pozici je minus. Jinak čísla čitelná jsou. Až se divím jak vypadá jednička a sedmička (1 jako T otočené o 90st. po směru hodinových ručiček a 7ka vypadá jako 3ka bez spodní nohy).

Víš co to znamená??? díkes za zprávu.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

A namiesto 0 to nezobrazuje nahodou 8? To by znamenalo, ze mas nejaky problem s budenim toho displeja. Nikdy som tento pristroj nevidel, takze ti velmi neporadim.
panacea

#9 Příspěvek od panacea »

to si nejsem jist, ale spíš jestli to nesouvisí s tou hláškou ERROR-9, třeba to potom naskočí do režimu, ve kterém to měření není umožněno, ikdyž jsem zkoušel ss napětí a měřil, akorát zobrazoval ty minusy. Zda nulu nahrazoval 8mičkami nevím, to jsem nezjistil.
A stále svítí na displeji REMOTE, sakra, jak to přepnout? :?
jef111
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jef111 »

Hele tahle chyba se mi už asi dvakrát náhodně objevila taky. Ale po restartu multimetr funguje zase dál, takže vůbec netuším čím to bylo.
Vyřešil jsi to nějak?
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“